Inici » La gastronomia catalana triomfa al món amb aquestes quatre salses

La gastronomia catalana triomfa al món amb aquestes quatre salses

by PREMIUM.CAT

A Catalunya tenim una gastronomia excepcional que tota la gent d’aquí coneix i valora. Però de vegades no som conscients que el nostre producte també té un gran reconeixement a nivell internacional. Així ho demostra un dels rànquings de gastronomia mundial més complets i populars que existeixen. Es tracta del Taste Atlas, un mapa que recull les millors receptes tradicionals de diferents indrets del món, on hi trobem aquestes salses catalanes.

Les salses catalanes que triomfen al món

Són quatre i segur que les has tastat. Cada salsa té una puntuació mitjana, sobre cinc punts, que es basa en les valoracions que diferents usuaris de tot el món li donen a cada recepta. Es tracta del romesco (4,2), el xató (3,9), la samfaina (3,6) i la picada, que encara no té puntuació. Totes quatre apareixen al mapa del Taste Atlas amb informació detallada sobre com es fan, en quins plats es poden utilitzar i amb alguns comentaris d’usuaris que les han provat.

Segur que les saps totes, però el que potser no sabies és que són les quatre salses catalanes amb més projecció internacional, segons Taste Atlas. I encara que coneguis de quines salses parlem, si et demanessin explicar com es fan a una persona estrangera que les descobreix a través d’aquesta web, sabries explicar-li com es fan? Et donem una ajuda per si mai et trobes en aquesta situació.

Com fer les salses

Totes quatre es poden disfrutar com a complement de diversos plats, i en el cas de la samfaina, com a plat únic individual. T’expliquem com fer a casa aquestes quatre salses tradicionals de Catalunya que triomfen al món.

Romesco

Molt típica per acompanyar calçots, el romesco es fa servir durant tot l’any en altres preparacions. És ideal per sucar-hi pa i es fa amb tomàquet, pebrot, all i fruits secs. Els ingredients poden canviar segons la tradició de cada casa, però en general donen com a resultat una salsa suau, saborosa i amb una mica de cruixent.

🧄 Recepta de salsa romesco

Xató

La bandera del Penedès i el Garraf, el xató és, a més de salsa, el nom de l’amanida que es fa amb escarola, peix i diferents hortalisses. Amb anxoves, ventresca o bacallà, cada població fa el seu propi xató. Vilanova o el Vendrell són algunes de les localitats on trobar aquesta deliciosa salsa catalana.

🐟 Recepta de xató

Samfaina

La samfaina és la salsa més polivalent de totes. Es pot servir amb carn, amb peix, en una amanida o com a plat vegetarià individual. Feta amb tomàquet, ceba, all, pebrot, albergínia i oli d’oliva, es pot menjar en qualsevol moment del dia i a qualsevol època de l’any. Una salsa que va arribar a ser la novena més popular del món al rànquing de Taste Atlas.

🍅 Recepta de samfaina

Picada

La més simple de totes, però la més necessària per a alguns plats especials. A la picada se li pot donar diferents usos, però un dels més habituals és com a condiment per als entrepans de llonganissa. All, julivert i una mica d’oli és tot el que necessites per a fer una bona picada casolana.

Cal fer una menció especial a l’allioli. Sí, tots trobem a faltar l’allioli en aquesta llista, però si vols que la salsa més estimada dels catalans es converteixi en una de les més populars del món, parla’n i explica-la arreu!

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00