Anàlisi de l’informe dels Mossos d’Esquadra
Recentment, un document elaborat pel cos de Mossos d’Esquadra ha estat enviat al Tribunal Suprem, però aquest informe presenta diverses imprecisions i afirmacions que no s’ajusten a la realitat dels esdeveniments que van envoltar l’arribada de Carles Puigdemont a Barcelona el passat 8 d’agost. Un equip d’investigació de premium.cat ha aprofundit en els fets i ha trobat informació que contradiu les conclusions de l’informe.
Desmantellament de l’operatiu policial
L’operatiu policial, que es pretenia fer efectiu el 8 d’agost, es va tancar sense resultats concrets, malgrat la intensa mobilització de forces policials. Amb dues activacions de l’operació Gàbia, les autoritats van provocar un col·lapse significatiu a Barcelona i les vies d’accés a França, però la seva efectivitat és qüestionada.
Cronologia de l’arribada de Puigdemont
L’informe indica que les accions policials van començar a les 22:00 hores del 7 d’agost, mentre que Puigdemont ja estava a la ciutat des de feia 25 hores. Aquesta informació planteja seriosos dubtes sobre la preparació de l’operatiu.
Contradiccions en la vigilància
El document també fa referència a un dispositiu de vigilància que, segons els Mossos, incloïa patrulles i equips de drons. No obstant això, testimonis afirmen que les unitats de drons no van arribar fins més tard del matí, deixant així un buit en la supervisió de l’esdeveniment.
Localització dels agents
L’informe detalla una distribució de forces que no es correspon amb el que van observar els presents. Diversos testimonis indiquen que hi havia més agents del que es menciona, així com una presència activa a les proximitats de l’escenari.
El moment crític de la sortida de Puigdemont
Els agents van afirmar haver observat el moment en què Puigdemont va sortir d’una carpa, però testimonis afirmen que la visibilitat era limitada i que la seva sortida va passar desapercebuda, contradient les afirmacions de l’informe.
Absència de proves visuals
La falta d’imatges que capturin el moment de la seva sortida del vehicle genera més incertesa sobre les afirmacions realitzades pels agents, que sostenen haver observat el president en tot moment. Aquesta absència de proves visuals reforça les sospites sobre la veracitat de l’informe.
Reflexió sobre la transparència policial
L’anàlisi dels esdeveniments del 8 d’agost posa de manifest la necessitat de revisió en els protocols policials i la transparència en la documentació d’operatius. La discrepància entre l’informe i els testimonis indica que cal una avaluació més exhaustiva de les accions policials en situacions de gran delicadesa política.