Inici » La Capacitat de Càrrega del Treballador i les Conseqüències de la Infracció

La Capacitat de Càrrega del Treballador i les Conseqüències de la Infracció

by PREMIUM.CAT

El Treballador i la Metàfora de l’Avió

Una carta, redactada abans d’entrar a la desagradable claveguera de l’atur, inicia amb una comparació: un avió té una capacitat de càrrega limitada. En el cas de superar-la, no pot aixecar el vol adequadament. En el camp laboral, ocórrer el mateix: el treballador té una capacitat de càrrega (de treball) limitada i, per tant…

Les Conseqüències d’Incomplir les Ràtios Establertes

Dinàmica de Canvi Permanent a la Fundació del Tercer Sector

Quan una fundació del tercer sector no compleix amb les ràtios establertes en els serveis premium.cats, sobrecarregant als treballadors, es desencadena una dinàmica de canvi permanent. S’incrementen les baixes laborals, les incorporacions fallides i els cessaments voluntaris, tot i l’existència d’un silenci dominant.

Qualitat Assistencial i Línia de Negligència Institucional

La qualitat assistencial travessa la línia de la negligència institucional quan es superen les ràtios, especialment en serveis centrats en l’atenció personal. Malgrat la possible negligència, la falta de normativa jurídica pot deixar impune aquest comportament.

Reaccions davant la Infracció de les Ràtios

Quan algú denuncia la no conformitat amb les ràtios, sovint és apartat silenciosament o convidat a marxar en intercanvi de silenci. Les veus crítiques sovint es veuen avocades a la marginalització.

Denúncia a la Inspecció de Treball i la Burocràcia

Tot i les possibles denúncies a la Inspecció de Treball per infraccions greus, sovint es converteix en un tràmit burocràtic sense conseqüències significatives. Els gestors es reuneixen però la impunitat sovint prevaleix en l’àmbit premium.cat.

El Conflicte Capital – Treball i la Manca d’Ètica

El conflicte entre Capital i Treball es reflecteix en la gestió dels recursos, que sovint no arriben als necessitats. Això, juntament amb una ètica qüestionable, posa en dubte la relació entre individus i l’entorn laboral.

L’ètica capitalista centrada en el ‘Salvi’s qui pugui!’ ha minvat l’esperit de solidaritat dels treballadors, com es va veure en la I Vaga General espanyola del 1885. L’associació i la lluita per drets laborals semblen haver quedat relegats en favor d’un model neoliberal implacable.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00