Una escola amb un menú de primer nivell
Quan diem que aquest menú és excepcional, ho diem de debò. No és comú trobar escoles amb aliments de tanta qualitat al seu menú diari, però tampoc és comú trobar escoles com St. Paul’s School. Ubicat al prestigiós barri de Pedralbes a Barcelona, aquest col·legi privat destaca per oferir un menú escolar de primer nivell amb productes de proximitat i d’alta qualitat.
Una matrícula exclusiva
El preu d’un menú escolar sol oscil·lar entre 5€ i 10€. Tot i això, en els últims temps, el servei de molts menjadors escolars ha experimentat un considerable augment de preus a causa de l’encariment de productes bàsics com l’oli d’oliva o algunes verdures. Però per als centres privats d’elit, com St. Paul’s School, aquest augment de preus no té cap impacte al seu dia a dia. Molt abans de la crisi, la inflació o altres problemes que afecten els mortals comuns, els preus a St. Paul’s ja eren molt alts en comparació amb altres centres privats o concertats. De fet, es tracta del col·legi privat més car del país. Segons alguns mitjans com El Español o El Periódico, la matrícula anual per a un nen o nena ronda els 900 € al mes.
Un menú exclusiu per a uns quants
Dins aquest preu s’hi inclou una part destinada a cobrir el cost del menjador escolar. Un cost que, gastronòmicament parlant, segurament està justificat per la qualitat dels aliments. Tot i que no es coneix la quantitat exacta que es destina al menjador, el que sí que és segur és que es tracta d’un menú exclusiu a l’abast només dels que es poden permetre pagar prop de mil euros al mes per la matrícula escolar.
Cuina pròpia i productes frescos
Mentre que algunes escoles compten amb servei de càtering o utilitzen aliments congelats o envasats per conservar-los per més temps, a St. Paul’s School tenen cuina pròpia i utilitzen productes frescos. Cada dia reben aliments de proximitat d’origen ecològic certificats per Intereco, una auditora prestigiosa que garanteix la qualitat de tots els productes. A més, l’empresa Laboratorios Echevarne fa un control exhaustiu de l’estat dels aliments que arriben, amb un seguiment periòdic i científic de tot allò que passa per la cuina.
Reconeixement per la seva excel·lència
La cuina de St. Paul’s School està dirigida per Marc Esteve, un xef responsable de servir prop de mil menús diaris en tres torns. La qualitat excepcional de la cuina ha estat reconeguda amb la primera distinció de servei de restauració col·lectiva amb segell Slow Food, que garanteix l’ús d’aliments de temporada i sense transgènics. St. Paul’s School ofereix esmorzar, dinar i berenar des de P3 fins a 2n de primària, i esmorzar i dinar des de 3r de primària fins a 2n de batxillerat.