Inici » Aigües de Reus invertirà 5 milions d’euros el 2024: les actuacions més destacades

Aigües de Reus invertirà 5 milions d’euros el 2024: les actuacions més destacades

by premium.cat
Dos tubos metálicos tendidos en el suelo en un patio junto a una carretera y una casa con una puerta azul, Évariste Vital Luminais, anamórfico, una escultura surrealista, arte povera

Inversions Importants per al Futur

Aigües de Reus té previst realitzar importants inversions per un valor de 5 milions d’euros al llarg de 2024. Aquest pressupost es destinarà a diverses intervencions relacionades amb l’actual estat de sequera, com ara l’entrada en servei de pous en desús, la diversificació de fonts de proveïment, una major reutilització d’aigua no potable i altres obres.

Impacte de la Sequera en les Inversions

La sequera condiciona directament les inversions de l’empresa. El Pla d’Emergència en Situació de Sequera vigent obliga a estar preparats amb equipaments, mesures i infraestructures per si la situació es complica encara més.

Declaracions del Regidor Responsable

El regidor responsable del servei, Daniel Rubio, ha afirmat que és crucial estar previnguts i responsables en els usos i en el consum d’aigua, ja que Reus segueix en pre-alerta de sequera.

Diversitat d’Obres Previstes

Les obres previstes inclouen la posada en marxa d’un sistema de desnitrificació de l’aigua als pous del polígon Agro-Reus, l’adequació de les instal·lacions de pous situats en el recinte de l’aeroport, la implantació de nous sistemes de reutilització d’aigua no potable i altres iniciatives.

Manteniment de la Xarxa i Transició Energètica

Una part important de la inversió es destinarà al manteniment de la xarxa d’abastament i sanejament de la ciutat, així com a la renovació de la xarxa de comptadors en el procés d’implantació progressiva de la tele-lectura. També es contempla la millora de la Bassa Nova i la renovació de la flota de vehicles per promoure les energies renovables.

Pla d’Emergència i Consum Humà

El Pla d’Emergència en Situació de Sequera prioritzarà en tot moment el consum humà, amb mesures que afecten el regadiu de jardins, l’ompliment de piscines i, en cas d’extrema sequera, els consums municipals i l’ajustament de la pressió hidràulica.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00