Inici » Com obrir els pots de conserves sense cap problema

Com obrir els pots de conserves sense cap problema

by PREMIUM.CAT
cuatro frascos de comida de diferentes colores sobre una mesa con un fondo blanco y un fondo blanco, Christopher Williams, fotografía gastronómica profesional, una naturaleza muerta, arte ecológico

No cal que facis força, només cal que siguis astut

Segur que alguna vegada t’ha passat que has volgut obrir un pot de conserves i no hi havia manera. Potser la tapa estava massa ajustada o potser el pot havia perdut el buit. Sigui com sigui, era com si el pot i la tapa fossin una sola peça i no importava quant esforç fessis, el pot no s’obria.

En aquests casos, hi ha qui recorre al mètode tradicional de donar cops al pot amb l’esperança que així es desenganxi una mica. Però això pot ser contraproduent: el pot es pot esquerdar, cosa que pot ser molt perillós. A més, pot ser que ni tan sols aconsegueixis obrir-lo.

La solució més senzilla i efectiva

Per sort, hi ha una manera molt fàcil i ràpida de obrir els pots de conserves sense necessitat de cap eina. Només has de seguir aquests dos passos:

1. Posar el pot sota l’aigua calenta

Això farà que la tapa es dilati una mica i es relaxi la pressió. Això sí, assegura’t que la tapa sigui de metall, ja que si és de plàstic es podria fondre amb la calor. Deixa el pot sota l’aixeta uns segons i després eixuga’l bé.

2. Donar un cop lleu a una de les vores de la tapa

Això farà que la tapa es deformi una mica i es trenqui el buit. Fes-ho amb cura, sense fer malbé el pot ni la tapa. Després, prova de desenroscar la tapa i veuràs com ara s’obre sense problemes.

Els pots de conserves, una opció pràctica i versàtil

Els pots de conserves són una bona solució per preparar plats variats quan no tenim molt de temps per cuinar. Però a vegades, obrir-los pot ser tot un repte. Per això, és bo conèixer algun dels trucs que t’hem explicat en aquest article i, així, poder obrir els pots de conserves sense cap dificultat i sense fer servir cap força innecessària que, com hem vist, de vegades no serveix de res.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00