Inici » El Consell Comarcal del Berguedà exposa una primera versió del Pla de Mandat 2023-2027

El Consell Comarcal del Berguedà exposa una primera versió del Pla de Mandat 2023-2027

by PREMIUM.CAT
una calle con un muro de piedra y árboles a ambos lados y un muro de piedra al otro lado, Enguerrand Quarton, render irreal 5, un renderizado digital, movimiento de artes y oficios

El govern del Consell Comarcal del Berguedà ha presentat una proposta inicial del Pla de Mandat 2023-2027, que estableix els objectius estratègics principals per al període actual. En línia general, aquest document pretén impulsar el creixement socioeconòmic del Berguedà, defensar els interessos comuns de la comarca i fomentar la participació ciutadana en les polítiques públiques.

Un treball conjunt i participatiu

Aquesta proposta s’ha donat a conèixer en el marc del primer Consell d’Alcaldies del 2024, que s’ha celebrat aquest dimecres a La Sala de Puig-reig. Es tracta d’una versió inicial que es millorarà amb les contribucions que es recolliran amb els diferents agents socials de la comarca. El president del Consell Comarcal, Ramon Caballé, ha explicat que el Pla de Mandat és el fruit d’un treball col·laboratiu i acordat entre els partits que formen el govern, els quals assegura, comparteixen una visió sobre la realitat actual i els desafiaments de futur del Berguedà.

“Aquest és un moment polític excepcional i hem de saber aprofitar-lo per fer les transformacions profundes que la comarca requereix”, ha dit Caballé, destacant que “l’equip de govern comarcal està integrat per una àmplia coalició de forces polítiques que ho fan possible”.

Els objectius estratègics del Pla de Mandat

Entre els objectius estratègics que es fixen en el Pla de Mandat, el president en ressalta: Millorar la gestió de residus i convertir el Berguedà en un territori pioner en l’economia circular i la sostenibilitat ambiental; Potenciar el teixit productiu i empresarial de la comarca, afavorint la innovació i la competitivitat; i Reforçar els serveis socials i sanitaris, assegurant l’atenció de qualitat i de proximitat a les persones.

Des de l’equip de govern també posen en valor l’impuls de la cultura, el turisme i el patrimoni com a eixos de dinamització i cohesió social; la promoció de l’educació, la formació i l’ocupació, especialment entre els joves i les dones, com a factors clau per a la inclusió i la igualtat d’oportunitats; i la reivindicació dels recursos i les inversions necessàries per al desenvolupament del Berguedà, especialment en matèria d’infraestructures i mobilitat.

Un compromís amb la ciutadania i la transparència

Amb tot, el govern comarcal ha reafirmat el seu compromís de treballar amb serietat, rigor, honestedat i transparència, així com de comptar amb la ciutadania i els diferents agents socials del Berguedà per a la implementació del Pla de Mandat. “Volem que la població sigui partícip dels grans objectius del mandat, que sàpiga on som, a on volem arribar i com ho farem”, ha expressat el president. A partir d’ara, l’executiu continuarà treballant per tal de redactar un document final amb totes les aportacions. Quan es tingui, se’n farà una presentació pública.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00