Una Opció Saludable i Saborosa
Després dels excessos gastronòmics de les festes nadalenques, el cos i la butxaca reclamen un descans, però sempre hi ha bones opcions a l’hora de trobar llocs on menjar amb la intenció de fer una mica de dieta, que els plats siguin saborosos i que a més no ens ruïnem. I és per això, que aquest mes dedicarem alguns articles per recomanar llocs que fusionin una cuina saludable, saborosa i que també cuidin del nostre pressupost.
Un Racó Capitalí que Convida al Retrobament
Començarem amb Llévame al Huerto, un petit racó a la capital que continua creixent dia a dia. Al capdavant es troba la seva propietària i ànima mater, Cristyna Arteaga, qui també comparteix moltes receptes al seu Instagram, @cris_saludable. La seva obsessió, cuinera autodidacta, és poder demostrar al seu Llévame al Huerto que es pot menjar de manera flexitariana (centrant-se en verdures i fruites però aportant un toc de proteïna animal, tant carn com peix) de manera saludable però també molt saborosa.
Una Proposta Gastronòmica Diversa i Seductora
Amb una carta ideada per compartir tot i que es pot visitar de manera individual, no deixis de provar el seu gaspatxo de mango ecològic de Mogán o una amanida molt especial, ‘Un Estiu a Sanxenxo’ amb gelat de formatge i alfàbrega, que també es pot fer vegana amb gelat de dacsa, coco i llevat nutricional. Verd és el cor de Cris i en aquest plat es plasma de manera impecable.
Delícies per a Tots els Paladars
Hi ha una part de la carta que Cris denomina ‘Orgàsmica’, i puc afirmar que ho pot fer sense cap mena de vergonya perquè l’Steak Tartar Qué Llet al Huerto (en homenatge a la seva íntima amiga Jennise Ferrari, propietària i cuinera del Qué Llet) entra juntament amb el d’ella mateixa, DeliciosaMarta i Pikza, entre els 4 millors Steak Tartar de tota la ciutat i gairebé diria que de tota la illa.
I aquí és on Cris es saca de la màniga la seva manera especial de fer els ceviches, tant de peix pel qual fa servir el llenguado com un vegetal que parteix amb l’alvocat com a ingredient principal que tinc anotat com a pendent per provar-ho.
Si abans els parlava de l’steak tartar, no creguin que és l’únic, perquè tant el tonyina com el salmó tenen també el seu propi espai cadascun d’ells sota forma de Tartar, variant els condiments entre un i altre per ressaltar sempre el sabor de l’ingredient principal, el mar.
‘Les pastes del huertito’ són altres d’aquestes delicateses que haurien d’animar-se a provar, algunes d’elles poden ser sense gluten, altres veganes, però totes delicioses destacant sobremanera els gnocchis enrotllats al bosc.
Una Experiència Culinària Completa
I per acabar la part salada el que ella anomena ‘Exòtica Fusió’, jo ho denominaria gaudi màxim perquè hi ha plats com el Pad Latin-Thai amb llagostins, huevitos, cacauets cruixents, llet de coco i tagarashi que un demanaria pa per mullar o les Albergínies de la àvia Marimén, que amb el seu nom ja ho indica tot, aquí sí que un viatja a les arrels de la cuina colombiana de sempre a través de la visió d’una jove cuinera que sempre té lloc al seu cor per a aquella ànima de nena que ojalá tots guardéssim de per vida.
Podria detenir-me també en les seves delicioses pastissos i postres, tots casolans i sense sucre o farines normals, l’àmplia oferta de cafè i te, els refrescos del huertito o els seus Mojitos Saludables, però crec que això és millor que arribi a la seva taula i els descobreixin per ells mateixos. El que sí els asseguro és que cada comensal trobarà alguna cosa que li agradi i sorprengui a parts iguals, alguna cosa molt difícil de conseguir.
Una Aposta Segura per a Tots els Paladars
Així que ja sap, si està buscant un lloc on tots aquells comensals puguin trobar el seu plat, que tots estiguin bons, sabrosos, originals, saludables i a més molt ben de preu, per compartir a partir de 25-30€ en endavant fins al que vulguin gastar-se, Llévame al Huerto és un oportunitat assegurada. Per reservar i informació poden visitar el seu Instagram, @llevamealhuerto, però els adverteixo que millor que ho facin sense gana, el que avisa no és traïdor.
Segueix-nos en les Xarxes Socials
Si desitja seguir-nos a les xarxes socials, estiguin atents a les novetats i recomanacions del nostre perfil X (anteriorment Twitter), TikTok, Instagram i Threads sota el nick @javiers_gastro.