Inici » La trobada entre el rei Ricard II i Wat Tyler a Smithfield

La trobada entre el rei Ricard II i Wat Tyler a Smithfield

by PREMIUM.CAT
dos homes amb vestits medievals l'un al costat de l'altre davant d'un edifici amb columnes i columnes a banda i banda, Clovis Trouille, imatge promocional, un barroc flamenc, prerafaelitisme

Un esdeveniment històric a Smithfield

Un dia com avui, fa 643 anys, a Smithfield (una vila al nord de Londres i actualment un barri de la capital anglesa), es va produir un esdeveniment històric que va marcar un punt d’inflexió en la història anglesa. En aquesta trobada, el rei Ricard II es va reunir amb Wat Tyler, líder de la revolució pagesa anglesa, per buscar una sortida negociada a la crisi que sacsejava Anglaterra en aquell moment.

La trobada decisiva

Tant el rei com Tyler es van presentar amb els seus respectius exèrcits, reflectint la tensió i la importància d’aquell moment. Ricard II, tot i ser un noi de catorze anys en aquell moment, va arribar a Smithfield acompanyat pels seus oncles i regents, així com per un exèrcit de 8.000 efectius, principalment formats per les forces dels principals barons feudals del regne. D’altra banda, Tyler va arribar a la reunió amb 12.000 pagesos armats, representant les reivindicacions de la classe pagesa que reclamava la fi del règim feudal.

El context de la revolta pagesa

Anglaterra es trobava en una crisi profunda, causada pels efectes de la pesta negra i els successius rebrots, mentre la classe pagesa, que constituïa la majoria de la població, exigia el final de l’opressiu règim feudal. Malauradament, en lloc de negociar aquestes reivindicacions, la corona i la noblesa s’havien embolicat en diverses guerres al continent, provocant un augment de la tensió social.

El desenllaç tràgic

La trobada entre Ricard II i Tyler va acabar de manera tràgica. En un moment de la reunió, William Walworth, partidari del rei, va apunyalar Tyler, posant fi a la vida del líder revolucionari. Aquesta acció va condemnar el moviment revolucionari a la derrota, amb Tyler incapaç d’ocupar el lloc deixat per la seva mort. Un mes després, els revolucionaris van ser derrotats a Coventry, amb els seus nous líders capturats i executats, posant fi a una revolta que havia captivat Anglaterra.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00