Inici » El Papa Francesc alerta sobre els riscos de la intel·ligència artificial

El Papa Francesc alerta sobre els riscos de la intel·ligència artificial

by PREMIUM.CAT
un grup d'homes asseguts a una taula amb papers i bolígrafs davant, tots amb vestit, Bernd Fasching, jurgens, una foto, antípodes

El Papa participa en la cimera del G7

Per primera vegada, el papa Francesc ha participat en una cimera del G7, els països més poderosos del món. La cimera del G7 de Borgo Egnazia, Apúlia, al sud d’Itàlia, va acollir al papa en la sessió sobre intel·ligència artificial el 14 de juny.

Els riscos de la intel·ligència artificial

En el seu discurs, el papa Francesc ha parlat dels riscos de la intel·ligència artificial. Segons ell, la intel·ligència artificial no és objectiva ni neutral. Ha alertat sobre l’ús de les anomenades armes autònomes letals i ha instat a prohibir-ne l’ús. El papa ha destacat la importància de mantenir el control humà sobre els programes d’intel·ligència artificial per garantir la dignitat humana.

Una crida a la sana política

El papa Francesc ha fet una crida a una ‘sana política’ per al bé comú. Ha destacat la importància de prendre decisions humanes i de no dependre de les eleccions de les màquines. El papa ha expressat el seu suport a la firma de la Crida de Roma per a l’Ètica de la Intel·ligència Artificial i ha destacat la importància de la moderació ètica dels algoritmes.

El paper de la ciència i la tecnologia

El papa Francesc ha volgut deixar clar que no hi ha prejudicis envers el progrés científic i tecnològic. Ha destacat que la ciència i la tecnologia són un producte extraordinari del potencial creatiu dels éssers humans. No obstant això, ha subratllat la importància de mantenir el control humà sobre la intel·ligència artificial i ha posat èmfasi en la responsabilitat de l’ésser humà en la presa de decisions.

Conclusió

En resum, el papa Francesc ha alertat sobre els riscos de la intel·ligència artificial i ha instat a mantenir el control humà sobre aquesta tecnologia. Ha cridat a una ‘sana política’ per al bé comú i ha expressat el seu suport a l’ètica de la intel·ligència artificial. El papa ha destacat la importància de prendre decisions humanes i de garantir la dignitat humana en el procés d’elecció emprat pels programes d’intel·ligència artificial.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00