Inici » Protegint la Privadesa a l’Era de la Vigilància de Dades

Protegint la Privadesa a l’Era de la Vigilància de Dades

by PREMIUM.CAT
tres cotxes estan aparcats en una gran habitació amb un llum de sostre a sobre i un llum de sostre a sobre, Dong Yuan, imatge promocional, renderització d'un ordinador, els automatistes

Desafiaments en la Protecció de la Privadesa

La protecció de la privadesa actualment planteja desafiaments significatius a causa del creixent nombre de dispositius connectats a la xarxa que tenen la capacitat de recopilar i transmetre dades. Un dels aspectes que requereix una vigilància especial, segons la Comissió Federal de Comerç dels Estats Units, són els vehicles.

Vigilància de Dades a Vehicles

Recentment, la Comissió Federal de Comerç ha anunciat una estreta vigilància de les activitats de recopilació de dades realitzades per les empreses responsables dels sistemes de geolocalització de vehicles als Estats Units. Aquestes dades, una vegada analitzades, es converteixen en valuosa informació que diversos negocis poden utilitzar per adreçar-se de manera més efectiva a clients potencials que transiten pels voltants diàriament. No obstant això, aquesta recopilació de dades també planteja riscos, ja que permet traçar mapes detallats dels hàbits de les persones, cosa que podria ser utilitzada de manera inapropiada.

Protecció dels Consumidors

Davant d’aquesta situació, la Comissió Federal de Comerç adverteix les empreses responsables d’aquests sistemes que estaran atents a qualsevol divulgació d’informació sensible no autoritzada. Així mateix, s’emfatitza la importància de protegir els consumidors contra la recopilació, ús i divulgació il·legal de les dades personals. Diversos defensors de la privadesa han expressat la seva preocupació per la quantitat de dades confidencials que podrien ser recopilades a través dels vehicles connectats, incloent informació biomètrica, telemàtica, de geolocalització, vídeo i altres dades personals.

Historial de Vigilància

La Comissió Federal de Comerç ha monitorat de prop els vehicles connectats i el tractament adequat de les dades recopilades durant diversos anys, comparant-les en la seva capacitat d’extracció de dades amb els telèfons intel·ligents. S’han citat casos en què empreses han utilitzat dades sensibles per rastrejar les visites de consumidors a llocs delicats, cosa que subratlla la importància de regular i protegir la privadesa en aquest entorn tecnològic en constant evolució.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00