Inici » Aldees Històriques Cacereños s’uneixen a l’èxit de les Aldees de Portugal

Aldees Històriques Cacereños s’uneixen a l’èxit de les Aldees de Portugal

by premium.cat

Cooperació Transfronterera


Municipis cacereños i portuguesos han signat a San Martín de Trevejo (Cáceres) un acord de cooperació per crear una Xarxa d’Aldees Històriques de la Raya, un acte que també ha servit per presentar l’associació de cooperació Aldees i Conjunts de la Raya Cacereña.


Hi han assistit representants de la Diputació de Cáceres, incloent el seu president Miguel Ángel Morales, i de les entitats fundadores de la nova associació cacereña, així com el president de l’Associação de Desenvolvimento Turístico Aldeias Històricas de Portugal, Carlos Ascensão; la vicepresidenta de Turisme Centro de Portugal, Anabela Freitas, i delegacions de municipis portuguesos integrats a la xarxa.


Unió Transfronterera


Els municipis històrics cacereños pretenen unir-se a l’èxit de les aldees històriques portugueses i formar una xarxa transfronterera.


Associació Cacereña de Núcleos Històrics


La nova associació cacereña de nuclis històrics de la Raya està formada per diversos municipis: Cilleros, San Martín de Trevejo, Valverde del Fresno, Perales del Puerto, Gata, Hernán Pérez, Nuñomoral, Casares de las Hurdes i Ladrillar. També inclou altres nuclis d’interès com Trevejo, Riomalo de Arriba, Ovejuela, Aceitunilla, Asegur, El Gasco i Martilandrán.


Turisme Sense Fronteres


Morales ha destacat que l’acord reflecteix la possibilitat de fer un turisme sense fronteres i que serà un acicate a ambdós costats de la Raya.


Des de la Diputació provincial es continuarà fomentant la unió transfronterera entre els municipis, ja que només així es pot donar solucions i resposta a la gent que viu en el territori, que aposta pel territori, que arrisca en el territori.


També ha agraït la feina, l’esforç i la confiança de l’associació portuguesa d’Aldeias Històricas en aquest projecte i ha animat a treballar junts, buscar punts de trobada i oferir alternatives reals de treball, oci i benestar als nostres conciutadans, als qui ens devem.


La Visió Portuguesa


Per part sua, Ascensão ha exposat que tothom


treballem per construir un camí conjunt, una xarxa que sigui cada vegada més llarga, que ens uneixi, i el camí, com deia el poeta Antonio Machado, es fa caminant.


Aquesta és una aposta per la promoció del territori i de les persones, d’una història conjunta i d’una identitat que ens uneix des de fa molt de temps i ha posat èmfasi, també, que


volem crear altres oportunitats i apropar-nos, aquí no hi ha línies que ens aturin.


Acord de Promoció Turística


L’acord entre la Diputació de Cáceres i Aldeias Històricas de Portugal inclou l’ús de la marca portuguesa GR22 per identificar i senyalitzar els senders que uneixen les aldees històriques cacereñas, de tal manera que al final es unifiquin en una xarxa transfronterera.


GR22 és coneguda com la Gran Ruta de les Aldees Històriques de Portugal, un sender de llarga distància de 600 quilòmetres concebuts a priori per a bicicleta, que explora la rica bellesa natural i la història i la cultura de Portugal i ara, també d’Espanya.


Una ruta que segons els promotors ja ha estat reconeguda internacionalment per integrar criteris com la sostenibilitat, el nivell d’experiència que proporciona a l’usuari, la qualitat del seu recorregut i la seva riquesa cultural i natural.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00