Inici » Atenció integral a adolescents amb càncer en unitats pediàtriques

Atenció integral a adolescents amb càncer en unitats pediàtriques

by PREMIUM.CAT
una habitació d'hospital amb tres llits i un escriptori amb un llum i una finestra amb cortines i una cortina, Évariste Vital Luminais, esquema de color blau i rosa, una foto d'estoc, neoplasticisme

Garantint drets i necessitats especials

La Federació Espanyola de Pares de Nens amb Càncer (FEPNC) ha fet una crida urgent perquè els adolescents diagnosticats amb càncer siguin atesos en Unitats d’Oncologia Pediàtrica fins als 18 anys. Aquesta mesura busca garantir els seus drets i atendre les necessitats especials durant el tractament mèdic, psicooncològic i social. Actualment, alguns centres hospitalaris del país encara atenen aquests joves a Unitats d’Adults, cosa que no compleix amb les condicions adequades per a la seva atenció integral.

Educació i acompanyament familiar

Un dels avantatges de l’atenció a Unitats d’Oncologia Pediàtrica és la possibilitat de comptar amb aules hospitalàries, cosa que permet als adolescents continuar amb la seva educació durant el tractament. A més, la presència dels pares o persones properes durant l’hospitalització és un dret fonamental que es garanteix en aquestes unitats.

Protocols de transició i drets dels menors

La transició dels adolescents a les Unitats d’Adults pot generar estrès i trencar l’enllaç de confiança establert amb els professionals d’oncologia pediàtrica. Per això, cal comptar amb protocols específics que preparin aquesta transició i assegurin una atenció integral. La Carta Europea dels Drets dels Infants i Nenes Hospitalitzats estableix principis que s’han d’aplicar a tots els països de la Unió Europea, incloent-hi el dret dels menors a romandre en unitats pediàtriques i evitar-ne l’hospitalització entre adults.

Experiència a l’Hospital Universitari La Paz

L’Hospital Universitari La Paz de Madrid ha implementat un programa de seguiment a llarg termini per a supervivents de càncer infantil i adolescent. Aquest servei, impulsat per la FEPNC i l’Associació Infantil Oncològica de Madrid (ASION), cerca millorar la qualitat de vida d’aquesta població, que sovint experimenta seqüeles tardanes del tractament. L‟atenció multidisciplinària brindada per professionals de Psicooncologia i Treball Social contribueix a abordar les necessitats específiques d‟aquests joves.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00