Inici » El Dia Orwell al CCCB: Una Reflexió sobre la Informació i la Veritat

El Dia Orwell al CCCB: Una Reflexió sobre la Informació i la Veritat

by PREMIUM.CAT
un home amb vestit i corbata assegut en una cadira mirant cap al costat amb una mirada seriosa a la cara, David Annand, rutkowski, un retrat de personatge, raionisme

Un Ritual de Reflexió i Debat

Em trobo al CCCB i està succeint un esdeveniment especial. Un ritual, una cerimònia que intenta invocar la presència d’un home que, en el moment de tornar al món dels vius, buscarà retornar a la pau mortuòria. Aquest home és George Orwell i el canalitzador és el periodista nord-americà Patrick Radden Keefe, que ha arribat a Barcelona per liderar el Dia Orwell i organitzar jornades de debat i reflexió que analitzin l’entorn informatiu i, amb sort, fomentin un esperit crític actiu.

Resident CCCB: Una Oportunitat de Col·laboració

Patrick Radden Keefe és el primer convidat de Resident CCCB, un programa de residències internacionals impulsat pel CCCB en col·laboració amb la UOC i la Fundació Privada Mir-Puig. Aquest programa durarà fins al 2027 i busca establir vincles actius amb agents culturals de Barcelona.

El Paper de Keefe i la Seva Legitimitat

Keefe és conegut per la seva defensa de la llibertat d’expressió i el periodisme crític. Tot i que la seva presència pot semblar anacrònica, la seva legitimitat es basa en la seva lluita contra poders poderosos, com la família Sackler.

La Conferència Inaugural i les Reflexions de Keefe

La conferència inaugural de Keefe al CCCB ha generat gran expectació. Keefe reflexiona sobre els reptes actuals del periodisme, la influència de les xarxes socials i la feblesa de la ‘veritat objectiva’. També destaca els efectes de la desinformació i la importància de la intel·ligència emocional enfront de la tecnologia.

El Futur del Periodisme i la Tecnologia

Keefe planteja el futur del periodisme en l’era de la Intel·ligència Artificial. Malgrat els reptes, destaca la importància de les històries periodístiques en la societat i la necessitat de continuar buscant la veritat.

El Cicle Continua

El Dia Orwell continuarà amb una conversa entre Patrick Radden Keefe i el periodista britànic Tom Burgis, explorant el llibre de Burgis, ‘Cuckooland: Where the rich own the truth’.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00