Inici » La cançó viral dedicada al líder coreà causa sensació a tot el món

La cançó viral dedicada al líder coreà causa sensació a tot el món

by PREMIUM.CAT
un home amb uniforme militar tocant un teclat amb un altre home amb uniforme mirant-lo i somrient-lo, Dong Kingman, kim jung gi, una foto d'estoc, art nuclear

La popularitat de la cançó

La cançó viral dedicada al líder de Corea del Nord ha causat furor arreu. Fins i tot, a la veïna Corea del Sud. En aquest sentit, el regulador de mitjans del país ha prohibit l’accés al vídeo considerat com a propaganda nord-coreana i exposava que idolatrava i glorificava al líder Kim Jong-un com un “gran líder”. L’enganxosa melodia titulada Amic Amable s’ha convertit en un èxit imparable a les xarxes socials d’arreu del món, fins i tot a TikTok. La llei de seguretat nacional de Corea del Sud bloqueja l’accés als llocs web i mitjans de comunicació del Nord per restringir l’exposició als reforços del règim de Kim per “alabar, incitar o propagar” les seves activitats. (https://www.softcatala.org/resum-de-textos-en-catala/)

La decisió de prohibir el vídeo

El regulador sud-coreà, la Comissió de Normes de Comunicacions de Corea, ha emès un comunicat aquest dilluns afirmant que el vídeo és un contingut típic vinculat a la guerra psicològica contra Corea del Sud. El vídeo va ser publicat en un canal operat per connectar-se amb el món exterior i estava enfocat principalment a idolatrar unilateralment i glorificar Kim Jong-un. Aquesta decisió de prohibir el vídeo es va prendre després que les autoritats d’intel·ligència demanessin una revisió per determinar si infringia la llei. La cançó, titulada Amic Amable, no és nova i va ser presentada el mes passat per la televisió estatal de Corea del Nord. Mostra soldats i escolars cantant exuberantment línies com: “Cantem, Kim Jong-un, el gran líder” i “presumim de Kim Jong-un, un pare amigable”.

La cultura de la lleialtat als líders

Els mitjans estatals de Pyongyang sovint mostren demostracions exagerades de lleialtat dels ciutadans cap als seus líders per ajudar-los a consolidar el poder i crear un culte a la seva personalitat al seu voltant. Aquesta pràctica és comuna en molts països amb sistemes polítics similars.

La tensió en la cursa nuclear

Segons l’agència estatal de notícies KCNA, Corea del Nord ha afirmat que un assaig nuclear realitzat pels Estats Units augmenta la tensió en la cursa armamentística. El país ha promès prendre les mesures necessàries per millorar la seva postura de dissuasió nuclear. El Departament d’Energia nord-americà va informar que la seva Administració Nacional de Seguretat Nuclear va dur a terme un experiment subcrític al seu centre de proves de Nevada, amb l’objectiu de recopilar dades que recolzin la fiabilitat i eficàcia dels caps nuclears.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00