Inici » La decisió de la Fiscalia del Tribunal Penal Internacional sobre Israel i Hamàs

La decisió de la Fiscalia del Tribunal Penal Internacional sobre Israel i Hamàs

by PREMIUM.CAT
un home amb vestit i corbata davant dels micròfons amb banderes al darrere i un micròfon davant seu, Beeple, cara molt detallada, una representació digital, unilalianisme

El president dels EUA critica la decisió

El president dels Estats Units, Joe Biden, ha expressat la seva opinió sobre la decisió de la Fiscalia del Tribunal Penal Internacional de sol·licitar ordres d’arrest internacionals contra el primer ministre d’Israel, Benjamin Netanyahu, i el seu ministre de Defensa, Yoav Gallant. Biden considera que aquesta decisió és escandalosa i critica durament la intenció del fiscal de comparar Israel i Hamàs. En un comunicat de la Casa Blanca, el president dels EUA ha afirmat que no hi ha cap equivalència entre els dos i que sempre estarà al costat d’Israel davant les amenaces a la seva seguretat.

Reaccions de la comunitat internacional

La decisió de la Fiscalia del Tribunal Penal Internacional ha generat diverses reaccions a nivell internacional. El secretari d’Estat dels EUA, Antony Blinken, ha qualificat la petició d’ordres d’arrest com a vergonyosa i ha expressat la seva preocupació pel possible impacte en els esforços per aconseguir un acord d’alto el foc. D’altra banda, Hamàs també ha mostrat la seva indignació i ha condemnat la decisió del fiscal, considerant que això compara la víctima amb el botxí.

Motius de les ordres d’arrest

Segons el fiscal de la Haia, les ordres d’arrest contra Netanyahu i Gallant es basen en motius raonables per creure que tenen responsabilitat penal en crims de guerra i crims contra la humanitat comesos al territori de l’estat de Palestina, a la Franja de Gaza, des del 8 d’octubre. Es considera que els dos líders israelians són responsables de diversos delictes, com ara la mort per fam de civils com a mètode de guerra, causar voluntàriament un gran patiment o ferides greus, tractament cruel, assassinat intencionat o assassinat com a crim de guerra, entre d’altres.

Repercussions en les relacions internacionals

La decisió de la Fiscalia del Tribunal Penal Internacional ha posat de manifest les tensions existents entre els Estats Units i Israel. Tot i les discrepàncies, el suport dels EUA a la seguretat d’Israel es manté ferri. Aquesta situació complexa pot afectar les relacions entre els dos països i els esforços per aconseguir un acord d’alto el foc a la regió.

Condemna de Hamàs

Hamàs ha condemnat la decisió de la Fiscalia del Tribunal Penal Internacional i considera que aquesta viola tractats i resolucions internacionals. Segons la formació islamista, la decisió compara la víctima amb el botxí i posa en perill el dret del poble palestí a resistir l’ocupació en qualsevol forma, inclosa la resistència armada.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00