Inici » L’OTAN celebra 75 anys i enfronta desafiaments inesperats

L’OTAN celebra 75 anys i enfronta desafiaments inesperats

by PREMIUM.CAT
dos homes dempeus a una taula amb banderes darrere i un micròfon davant, amb un micròfon en primer pla, Évariste Vital Luminais, vfx, un holograma, premsa privada

Una cimera amb un futur incert

L’OTAN commemora 75 anys des de la firma del tractat el 1949, però la cimera a Washington entre el 9 i l’11 de juliol es veu entelada per la incertesa. El president nord-americà, Joe Biden, enfronta un futur incert després del debat amb Donald Trump i podria perdre les eleccions al novembre.

Desafiaments actuals

La cimera es fa enmig d’un dels pitjors atacs amb míssils russos contra Ucraïna els últims mesos. Els líders de l?OTAN anunciaran un paquet d?ajuda que inclourà sistemes de defensa aeris crucials destinats a protegir les ciutats ucraïneses.

Situació a Ucraïna

Els atacs recents amb míssils han augmentat la sensació d’urgència en les discussions de l’OTAN. L’ajuda inclourà sistemes de defensa aeris per protegir Ucraïna, que ha enfrontat atacs sense precedents contra llocs i infraestructura civil.

Resposta esperada

S’espera que els membres de l’OTAN es comprometin a enviar sistemes de míssils Patriot addicionals a Ucraïna en finalitzar la cimera. Aquesta ajuda provenia de diversos països, incloent Estats Units, Alemanya, Romania, Països Baixos i Israel.

Decisions pendents

Tot i que s’espera que s’enviïn sistemes de defensa aèria a Ucraïna, encara no hi ha consens sobre la invitació d’Ucraïna a unir-se a l’OTAN. Alguns aliats mostren poc interès en aquesta adreça, però es discuteixen els termes per demostrar que el camí d’Ucraïna cap a l’adhesió és irreversible.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00