Inici » Receptes irresistibles de peix per satisfer els paladars més exigents

Receptes irresistibles de peix per satisfer els paladars més exigents

by PREMIUM.CAT
un plat de peix i taronges sobre una taula amb un ganivet i una forquilla al costat i un tovalló, Carpoforo Tencalla, fotografia professional d'aliments, una foto d'estoc, dau-al-set

Marmita de atún

Ingredients:

– 600 g de trossos de tonyina
– 700 g de papes
– 150 g de ceba picada
– 100 g de pebrot de tres colors
– 2 glaçons de julivert picat
– 1 terrina de sofregit amb brou de peix
– 3 unitats de pebrot xoricer (remullats en aigua calenta i polpa retirada)
– Oli d’oliva verge extra
– Sal i pebre al gust

Pas a pas:

Descongela els trossos de tonyina en un recipient amb aigua freda durant uns minuts. En una cassola a foc alt, escalfa una mica d’oli i sofregeix la ceba congelada, després afegeix l’all i els pebrots. Deixa cuinar a foc lent fins que estigui tendre i afegeix la polpa de pebrot xoricer i el sofregit amb brou de peix congelat. Quan estigui ben cuit, afegeix les papes. Cobreix-ho amb aigua i assaona-ho amb sal al gust. Deixa cuinar a foc lent fins que les papes estiguin tendres. Afegeix els trossos de tonyina amb un punt de sal i el glaçó de julivert congelat. Quan torneu a bullir, retira del foc, prova de sal i deixa-ho reposar tapat durant 2 minuts.

Rodanxa de tonyina a la planxa amb sèsam

Ingredients:

– 4 rodanxes de tonyina
– 450 g d’arròs
– Salsa de soja
– 2 cullerades de llavors de sèsam blanc torrat
– 2 cullerades de llavors de sèsam negre
– 1 clara d’ou
– 4 cullerades d’oli d’oliva verge extra
– Sal iodada

Pas a pas:

Descongela les rodanxes de tonyina a la nevera sobre un recipient amb reixeta. Un cop descongelades, col·loca-les en un plat, afegeix 4 cullerades de salsa de soja i deixa-les marinar 1 hora a la nevera. Després, passa cada rodanxa per la clara d’ou batuda i arrebossa-les amb una barreja dels dos tipus de sèsam. Escalfa oli en una planxa i cuina les rodanxes de peix un parell de minuts per cada costat. Mentrestant, escalfa l’arròs congelat al microones a la mateixa bossa durant un parell de minuts. Serveix-ho tot junt en un plat i afegeix-hi una mica de salsa de soja al gust.

Lluç amb salsa verda amb llimona i cloïsses

Ingredients:

– 4 filets de lluç
– 450 g de cloïsses
– 1 porció de fumat de peix de roca
– 2 dosis de julivert picat
– 2 dosis d’all picat
– 1 got de vi blanc
– 1/2 llimona
– 4 cullerades d’oli d’oliva
– Sal i pebre

Pas a pas:

Un cop preparats els filets, assaona’ls. Escalfeu 4 cullerades d’oli d’oliva en una paella i sofregiu l’all congelat. Quan l’all comenci a daurar-se, afegeix-hi el got de vi blanc, sal i pebre i deixa que es redueixi. Un cop reduïda la salsa, afegeix la porció de fumat de peix i les dosis de julivert picat. Talla la llimona a rodanxes fines i afegeix-la a la salsa, cuinant-ho tot junt durant 5 minuts. Afegeix els filets de lluç, tapa la paella i deixa’ls cuinar durant 6 minuts. Afegeix-hi les cloïsses descongelades i el xili tallat a tires fines. Tapa novament la paella i cuina-ho tot junt durant aproximadament 2 minuts més.

Lloms de salmó amb puré de pèsols, menta i papes

Ingredients:

– 4 lloms de salmó noruec
– 300 g de pèsols
– 12-16 papes rostides
– 15 g de mantega
– 2-3 branques de menta fresca
– Oli d’oliva verge extra
– Sal i pebre al gust

Pas a pas:

Submergeix els lloms de salmó en aigua freda al seu propi envàs durant uns minuts. Escalfa les papes al forn preescalfat a 200 °C durant 15 minuts. Bull els pèsols i la menta en aigua abundant amb sal durant 3 minuts. Escorre’ls, tritura’ls i condimenta-ho tot amb sal i pebre al gust. Afegeix-hi la mantega calenta i barreja-ho bé. En una planxa untada amb oli, cuina els lloms de salmó prèviament assaonats durant aproximadament 2 minuts per cada costat. Serveix el salmó sobre un llit de puré de pèsols i menta. Acompanya’l amb les papes rostides.

Amanida de rap alangostat

Ingredients:

– 1 cua de rap
– 8 palets de surimi
– 1 bossa d’amanida russa
– Maionesa
– 100 g de confitats
– 50 g de germinats
– 2 llimes
– Oli d’oliva verge extra
– Sal i pebre al gust

Pas a pas:

Bull l’amanida russa amb aigua amb sal directament congelada durant 8-10 minuts, escorre-la i reserva. Elimina l’espina central del rap i neteja els dos filets restants. Assaona’ls amb sal i oli i arrebossa’ls amb pebre vermell. Emboliqueu-los individualment en paper d’alumini i cuineu-los al forn preescalfat a 180 °C durant 10 minuts. Retira’ls, deixa’ls refredar i talla’ls a làmines. Adreça l’amanida al gust amb maionesa en un bol, afegeix els talls i el surimi a tires, barreja i serveix en plats, col·locant sobre l’amanida el rap alangostat i els germinats.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00