Inici » Un Viatge Musical a través de les Tradicions: El Concert de l’ESMUC

Un Viatge Musical a través de les Tradicions: El Concert de l’ESMUC

by PREMIUM.CAT
El pasado 30 de enero tuvo lugar el penúltimo concierto de los Grandes Ensambles de invierno de la ESMUC, celebrado en el Centre Artesà Tradicionàrius (CAT) con el Gran Ensamble de Arrel, que incluye a casi la totalidad de los estudiantes de Música Tradicional Catalana, además de algunos instrumentos de otros ámbitos. El concierto, dirigido por Efrén López, contó con la participación del percusionista Pere Olivé, Isabel Martín y Míriam Encias a la percusión y voz, flautas y dilruba, respectivamente, y Ciro Mo(8k, mejor calidad, obra maestra, muy detallado:1.1)

Un Concert Inoblidable al Centre Artesà Tradicionàrius

El 30 de gener, el Centre Artesà Tradicionàrius va acollir un esdeveniment musical excepcional: el penúltim concert dels Grans Conjunts d’hivern de l’ESMUC. En aquesta ocasió, el Gran Conjunt d’Arrel va reunir una gran majoria d’estudiants de Música Tradicional Catalana, així com instruments d’altres gèneres.

Direcció i Col·laboracions Estel·lars

Dirigit per Efrén López, un expert reconegut en música medieval i instruments de corda de la Mediterrània, el concert va comptar amb la participació de músics destacats com el percussionista Pere Olivé i les veus de Isabel Martín i Míriam Encias. López va integrar instruments poc convencionals, com el corn marí, en el seu repertori, afegint una dimensió única a la interpretació.

Un Repertori que Explora la Diversitat Cultural

La selecció de peces va ser un viatge a través de les sonoritats de la Península Ibèrica, Bulgària, Turquia, el Mar Negre i l’Índia, presentant un mosaic de ritmes i melodies que va desafiar els músics i va captar l’atenció del públic. López va introduir instruments com la viola de roda, que va tocar per primera vegada en aquest escenari, mostrant així la seva capacitat d’innovar i sorprendre.

El Repte de la Interpretació: Més enllà de l’Aprenentatge Ràpid

Una de les idees centrals del concert va ser la importància de l’aprenentatge profund de les músiques que els alumnes desconeixen. Efrén va destacar que la comprensió d’aquests gèneres requereix temps i dedicació, així com la seva experiència personal viatjant a països com Grècia i Turquia per estudiar les seves tradicions musicals.

Un Acte de Participació i Connexió

La reacció del públic va ser un reflex del talent dels alumnes, qui van demostrar la seva habilitat per interpretar i improvisar. Cada solista que acabava la seva peça rebia aplaudiments entusiastes, reafirmant la naturalesa participativa de la música tradicional.

Trencant Estereotips: Una Nova Visió de la Música Tradicional

El concert no només va desafiar les expectatives sobre la música tradicional, sinó que també va presentar composicions d’autors coneguts, com Stelios Foustalieris i Ravi Shankar. López va incloure obres seves, com ‘Kipula dantza’, que reflecteix la seva pròpia vivència amb la ceba, mostrant així una nova faceta de la creació musical.

Un Final Amb Humor i Reflexió

López va amenitzar l’esdeveniment amb tocs d’humor, com la seva broma sobre les tones de mòbils, creant un ambient distès i agradable. Aquest concert va ser una experiència enriquidora tant per als músics com per al públic, marcant una fita en la forma com s’entén i es presenta la música tradicional.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00