Inici » Una experiència musical única a la Sala Hipòstila del Recinte Modernista de Sant Pau

Una experiència musical única a la Sala Hipòstila del Recinte Modernista de Sant Pau

by PREMIUM.CAT
un grup de persones tocant instruments en una sala amb columnes i pilars al fons, amb columnes al fons, Alesso Baldovinetti, composició, un barroc flamenc, romànic

Una atmosfera acollidora i una música envolvent

El concert del 2 de juny a la Sala Hipòstila del Recinte Modernista de Sant Pau va oferir una experiència musical única. Amb un sostre baix que propiciava un ambient acollidor i una orquestra de cambra de petit format, sense vents ni percussió, el concert va captivar el públic amb una atmosfera més propera i íntima.

La Joventut Clàssica Orpheus (JCO) va clausurar la seva 2a temporada amb un programa titulat “Reviu els Affetti”, amb l’objectiu d’acostar la música clàssica al públic jove. En aquest concert, van interpretar peces barroques que desperten emocions als oients.

Un viatge a través de la música clàssica

El programa del concert va incloure diverses peces destacades. La primera peça va ser el Trio de la sonata en re menor “La Foglia”, RV63.8 d’Antonio Vivaldi, en versió per a orquestra de corda. Aquesta peça va captivar l’audiència amb els seus grans contrastos i harmonia repetitiva.

La segona peça va ser el Concert per a dos claves en do menor BWV 1060 de Bach. La interpretació va ser actual i rejovenida, utilitzant dos pianos en lloc del clave. Els joves pianistes Eduard Velasco i Xavi de la Fuente van demostrar el seu domini tècnic i expressivitat en aquesta obra.

El concert també va incloure l’Estiu RV 315, de Les Quatre Estacions de Vivaldi, una peça clàssica que destaca pels seus contrastos. El públic va aplaudir entusiasmats al final del primer moviment, demostrant la seva connexió amb la música.

La darrera peça del programa va ser Palladio de Sir Karl Jenkins, un concerto grosso inspirat en l’harmonia musical i arquitectònica dels clàssics. Aquesta obra va portar l’estil clàssic a l’actualitat, amb un toc de minimalisme musical.

Un final memorable

Com a bis, l’orquestra va interpretar Gottes Zeit ist die allerbeste Zeit, BWV 106 de Bach. Aquesta obra és un clàssic que sovint acaba els concerts de la JCO. El director Xavier Pardo va agrair al públic per l’assistència i va convidar a tots a gaudir d’un tast de vins i caves de la mà de Celler Can Pagès i Un Pam de Terra.

El concert va ser una oportunitat per compartir la visió de la música de la JCO amb el públic. Com la disposició de l’escenari, que permetia als intèrprets saludar des de tres bandes, no hi ha un punt de vista únic en la música clàssica. El que és universal són les emocions que desperta en tots nosaltres.

Una temporada plena d’emocions

Aquest concert va ser la cadència final d’una temporada que ha girat entorn dels affetti. La JCO ha buscat reviure la música clàssica, acostant-la a les noves generacions. Amb projectes com aquest, la música clàssica continua emocionant i connectant amb el públic.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00