Inici » Jazz by The Sea: Una Experiència Única de Jazz a l’Ultramar de l’Escala

Jazz by The Sea: Una Experiència Única de Jazz a l’Ultramar de l’Escala

by PREMIUM.CAT
un restaurant a la vora d'un penya-segat amb vistes a l'oceà al capvespre amb vistes a l'oceà i als edificis, Enguerrand Quarton, a la nit, un pastel, escola de barbizon

Una Experiència de Jazz al Mar

Si mai heu tingut la sort de gaudir d’un concert de jazz al Village Vanguard o al Dizzy’s de Nova York, aquest estiu podeu provar una experiència similar, i amb el “bonus” del mar afegit, a l’Ultramar de l’Escala. Des de fa quatre anys s’hi celebra el Jazz by The Sea, un cicle de concerts que va des de la primavera fins a principis de tardor, i que inclou una programació de jazz excel·lent i triada amb molta cura i bon ull, proximitat amb els músics -al local hi caben unes cinquanta persones- i, last but not least, el fet de poder immergir-se en la música amb el so de les onades al fons.

Gerard Argemí: El Cervell Darrere de la Meravellosa Idea

El cervell darrere aquesta meravellosa idea és Gerard Argemí, promotor, restaurador, músic -saxofonista-, dj., i un apassionat del jazz. Va començar de jove punxant vinils al Merveyé, experiència que li va permetre connectar amb músics de l’escena jazzística internacional com Brad Medlhau i altres noms de l’elit del jazz, i més tard ha anat construint projectes de qualitat que combinen la restauració i la música, com les nits del Mas Sorrer.

L’Ultramar: Un Espai Únic per Gaudir del Jazz

Fa vuit anys va obrir l’Ultramar, un restaurant i club de música situat en un entorn privilegiat de la població empordanesa, a la punta entre la platja principal i la platja Pont d’en Perris, amb una terrassa on podem escoltar jazz del bo amb vistes al mar: “A l’Ultramar vull homenatjar la cultura de club de jazz tal com l’entenc. És música per escoltar en un club petit més que en un auditori… El jazz demana que hi hagi proximitat entre l’artista i l’espectador. Aquí els músics se senten molt bé, es genera una màgia especial.”

Jazz by The Sea: Una Programació de Qualitat

Enguany és el quart cicle de Jazz by the Sea, i ja hi han actuat artistes com Pybus Groove -uns històrics dins la música negra de Barcelona-, el quartet del jove talent tarragoní Joan Fort, amb Horacio Fumero y Timothy Banchet, el multi-instrumentista cubà Roberto Fonseca, Kuma i Adrian Cunningham.

Una Temporada Estiuenca Plena de Jazz

Aquest divendres 14 de juny obre la temporada estiuenca la formidable contrabaixista i compositora Giulia Valle, que presenta Eden Club, el seu novè àlbum, envoltada d’un Ensemble de luxe, amb Martí Serra (saxo tenor i soprano), Franky Ramos (saxo alt i flauta), Riccardo Pittau (trompeta), Vicent Pérez (trombó), Tom Amat (piano i teclats) i Dani Domínguez (bateria).

Un Projecte Amb Gran Potencial

La presència de Valle -un dels noms essencials del Nou Jazz europeu- a l’Ultramar és un exemple de la línia de treball que porta a terme Argemí: vol situar l’Escala” al mapa jazzístic europeu” portant grans músics de primer nivell i, amb el temps, fer créixer el projecte -tot i que per a això necessitarà el suport de l’administració o de patrocinadors: “En aquest país hi ha certa reticència a donar suport a iniciatives culturals que vinguin del sector privat. Crec que és un error. Nosaltres intentem dinamitzar l’oferta cultural del país i descentralitzar-la. S’hauria de premiar el criteri, no la procedència de la iniciativa”, explica.

Altres Convidats de Luxe

A més de Valle, per l’Ultramar hi passaran altres músics de luxe durant els pròxims mesos: el 19 de juliol hi podrem escoltar Eddie Henderson, un dels trompetistes més originals del jazz actual, que actuarà amb el Steve Favis Quintet; el 27 i 28 d’agost hi actuarà Endea Owens, baixista i compositora de Detroit que és considerada un dels noms emergents del jazz actual, mentorada per artistes com Dee Dee Bridgewater, Rodney Whitaker i Ron Carter. El 20 de setembre Gorka Benítez, un dels saxofonistes de referència a l’Estat i Europa, presentarà un nou repertori amb una orquestra de corda i el seu trio habitual (amb David Xirgu i Dani Pérez). Tancarà la temporada Antonio Lizana, que ofereix una original combinació de flamenc i jazz, amb una veu molt personal que concilia els dos móns amb perfecta harmonia.

Una Experiència Única

Els concerts de l’Ultramar es gaudeixen després d’un bon sopar i comencen al voltant de quarts d’onze. Per assistir-hi podeu consultar la web.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00