Inici » LALIGA Impulso generarà 6.291 milions d’euros i 50.000 ocupacions

LALIGA Impulso generarà 6.291 milions d’euros i 50.000 ocupacions

by premium.cat
una gran multitud de personas en un estadio con las manos en alto y un estadio lleno de gente, Andreas Gursky, panorámica, una representación por computadora, fotorrealismo

Què és LALIGA Impulso?

LALIGA Impulso és una iniciativa impulsada pel fons CVC que aportarà prop de 2.000 milions d’euros als 44 clubs que s’hi han adherit per millorar les seves instal·lacions i potenciar-ne la projecció internacional, entre d’altres aspectes. Aquest projecte té com a objectiu modernitzar el futbol professional a Espanya i adaptar-lo als nous reptes i oportunitats del sector.

Quins beneficis tindrà LALIGA Impulso per a l’economia espanyola?

Segons un informe elaborat per l’assessoria financera KPMG, titulat ‘Impacte socioeconòmic del futbol professional a Espanya’, LALIGA Impulso tindrà un efecte positiu de 6.291 milions d’euros sobre l’economia del país, tant de forma directa com indirecta i induïda. Aquesta xifra representa el 0,48% del PIB espanyol.

Creació d’ocupació

Un dels indicadors que avalua l’informe és l’impacte de LALIGA Impulso sobre el mercat laboral. D’acord amb les dades de la consultora, el projecte comportarà la generació de gairebé 50.000 llocs de treball, dels quals més de 31.000 seran d’impacte primari, és a dir, vinculats directament amb les inversions dels clubs, mentre que més de 18.000 llocs de treball s’originaran per les inversions addicionals derivades de l’efecte arrossegament.

Contribució fiscal

A més, amb la posada en marxa de LALIGA Impulso, els clubs participants ingressaran a les arques de l’Estat uns 1.274 milions d’euros, dels quals 798 milions procediran de la inversió primària, i 475 milions de les inversions addicionals per l’efecte arrossegament. Així, el projecte contribuirà al creixement econòmic i alhora generarà ocupació i oportunitats de negoci per a empreses.

Com es distribuiran els fons de LALIGA Impulso per comunitats autònomes?

Els fons de LALIGA Impulso es repartiran entre les diferents comunitats autònomes segons el nombre i la categoria dels clubs que hi tenen seu. Madrid encapçala la llista amb un total de 372 milions d’euros. Andalusia rebrà uns 368 milions d’euros, i el País Valencià uns 336 milions d’euros. El País Basc obtindrà al voltant de 251 milions d’euros, i Catalunya uns 110 milions d’euros. Galícia percebrà 96 milions d’euros, Castella i Lleó 61 milions d’euros, i Navarra uns 52 milions d’euros.

A les Canàries rebran 48 milions d’euros; a l’Aragó, 44 milions; a Astúries, 39 milions d’euros; a les Illes Balears, 28 milions d’euros; a Castella-la Manxa, 7 milions d’euros; a la Regió de Múrcia, 6 milions d’euros; i a Cantàbria, 4 milions d’euros.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00