Inici » L’oferta turística il·legal a Menorca no compleix els estàndards mínims desitjables

L’oferta turística il·legal a Menorca no compleix els estàndards mínims desitjables

by PREMIUM.CAT
una vista de pájaro de una playa y un pueblo en medio del océano con una iglesia en la orilla, nombre de Carlos Trillo, vista aérea, una foto de cambio de inclinación, regionalismo

La consellera d’Ordenació Territorial i Turística de Menorca destaca la necessitat d’un canvi en l’oferta turística

El Consell de Menorca ha afirmat que l’oferta turística il·legal present a l’illa no compleix amb els estàndards mínims que l’illa vol oferir als seus visitants.

Núria Torrent, consellera d’Ordenació Territorial i Turística de Menorca, ha destacat la importància d’aquest canvi per garantir una experiència turística de qualitat.

Així mateix, ha assenyalat que aquesta situació impacta negativament en altres aspectes, com la manca d’oferta de lloguer residencial per als residents de l’illa.

Col·laboració per combatre l’oferta turística il·legal

Després de la reunió mantinguda a Fitur entre Booking, el Govern i els consells, s’ha anunciat la posada en marxa d’un projecte pilot per col·laborar en la lluita contra l’oferta de lloguer turístic no regulat a les Balears.

Segons Torrent, aquest projecte és molt interessant ja que busca la col·laboració entre el sector públic i privat per combatre conjuntament aquesta problemàtica.

El Govern, juntament amb la Conselleria de Turisme, Cultura i Esports i els consells insulars, està prenent les mesures necessàries per avançar-se al reglament europeu que s’aprovarà en breu.

Augment de transparència i regulació

La proposta de Booking, en línia amb el futur reglament, té com a objectiu millorar la transparència en el sector del lloguer d’allotjament turístic de curta durada i col·laborar amb les autoritats competents per garantir una regulació adequada.

Aquesta iniciativa pretén ser una resposta anticipada a les noves normatives europees que requeriran l’obligatorietat d’habilitar portals o claus d’accés per a les administracions responsables.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00