Inici » Salut i infermeria arriben a un acord per acabar amb la vaga

Salut i infermeria arriben a un acord per acabar amb la vaga

by PREMIUM.CAT
un grupo de mujeres sosteniendo carteles y protestando en una manifestación de protesta frente a un edificio con una gran multitud de personas, Ayshia Taşkın, imagen promocional, una captura de pantalla, accionismo vienés

Una trobada fructífera entre el sindicat i el departament

Després d’una llarga reunió aquest dijous, el Departament de Salut liderat pel conseller Manel Balcells i el sindicat d’Infermeres de Catalunya han aconseguit apropar postures i posar fi a la vaga indefinida que van iniciar les infermeres el desembre passat. Segons han informat fonts del sindicat a l’agència de notícies Europa Press, la trobada amb el responsable de la cartera ha servit per pactar millores en les condicions laborals del col·lectiu d’infermeria, encara que no han arribat a un acord sobre el complement salarial que demanaven des del sector.

La requalificació professional, el punt pendent

L’aspecte que no han pogut consensuar és el complement salarial que reclamaven les infermeres, tot esperant que el govern espanyol requalifiqui la categoria professional del sector, una de les principals reivindicacions del col·lectiu. El canvi de passar de categoria A2 -l’actual- a categoria A1 suposa repercussions econòmiques i de reconeixement com a professionals, però és el ministeri de Sanitat, encapçalat per Pilar Alegría, que té la potestat de decidir si fer o no la requalificació. Tot i que les infermeres no han obtingut un complement salarial mentre el ministeri resol si efectuar el canvi de categoria, el govern català s’ha compromès a prioritzar aquesta sol·licitud de requalificació a Madrid a la reunió que tindrà Balcells la setmana que ve amb la ministra.

Els èxits de les infermeres

Amb l’acord aconseguit avui, el sindicat d’Infermeres de Catalunya ha aconseguit que es reconeguin les professionals del sector com a figures vàlides per fer de cap de torn i de guàrdia, i que es garanteixi el dret a la desconnexió digital amb la creació d’un codi de desconnexió digital durant el 2024. També s’analitzaran les necessitats reals de la flota de vehicles del territori i s’incrementaran segons aquesta avaluació durant el primer semestre d’aquest any per poder garantir la cartera de serveis d’atenció domiciliària dels CAP de l’Institut Català de la Salut (ICS). Des del sindicat, no obstant, no estan del tot contents amb el pacte signat, ja que consideren que no han aconseguit totes les reivindicacions, però “és un primer pas”. Justifiquen el fet de desconvocar la vaga per «donar un respir a la infermeria ia la població».

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00