Inici » Acuerdo entre el Govern y el sindicato Infermeres de Catalunya para desconvocar la huelga

Acuerdo entre el Govern y el sindicato Infermeres de Catalunya para desconvocar la huelga

by premium.cat
un grupo de mujeres sosteniendo carteles y vistiendo camisas blancas y gafas de sol negras, de pie entre una multitud con otras mujeres, Bouchta El Hayani, imagen promocional, un cartel, unilalianismo

Un estudi de càrregues de treball i una taula bilateral, entre les millores aconseguides

El sindicat Enfermeres de Catalunya i el conseller de Salut, Manel Balcells, han signat aquest dijous a la tarda un acord que posa fi a la vaga indefinida que mantenien des del 12 de desembre per reclamar millores organitzatives i professionals per a les infermeres. L’acord inclou un estudi de càrregues de treball de les professionals d’infermeria i la creació d’una taula bilateral entre el Departament de Salut i l’organització sindical que es reunirà cada dos mesos.

Fonts del sindicat han explicat que l’acord s’ha aconseguit després de més de sis hores de reunió amb el departament, i que suposa un avenç en les reivindicacions que havien plantejat. Entre elles, destaquen el reconeixement de les infermeres com a figures vàlides per exercir com a caps de torn i de guàrdia, i la garantia del dret a la desconnexió digital amb la implantació d’un “codi de desconnexió digital” el 2024.

Més vehicles per a l’atenció domiciliària i fi de les aturades indefinides

Un altre dels punts acordats entre el sindicat i la conselleria és avaluar les necessitats reals de la flota de vehicles del territori i augmentar-la en funció d’aquesta valoració durant el primer semestre del 2024. D’aquesta manera, es pretén garantir la cartera de serveis de l’atenció domiciliària a l’atenció primària, que és una de les funcions essencials de les infermeres.

Amb aquestes millores, el sindicat Infermeres de Catalunya ha decidit desconvocar la vaga indefinida que havia iniciat el 12 de desembre passat, i que havia provocat el malestar de la conselleria i d’altres sindicats amb representació a la taula sectorial. El sindicat ha afirmat que l’acord no és el que volien signar, però que és un primer pas i que desconvoquen la vaga per “donar un respir a la infermeria ia la població”.

Un espai bilateral per al seguiment dels acords i la possibilitat de tornar a la vaga

El sindicat ha assenyalat que l’acord no vol dir el final, i que s’han acordat eines de treball i un espai bilateral per fer un seguiment dels acords cada dos mesos. A més, ha advertit que no els “tremolarà el pols” per tornar a convocar una vaga si el Departament de Salut no compleix amb allò pactat.

El sindicat va convocar l’atur en protesta pel tercer conveni de l’Institut Català de la Salut (ICS), pactat entre el Departament de Salut i els sindicats Metges de Catalunya, CCOO, UGT i SATSE. CATAC, que també compta amb dos representants a la mesa sindical, no ho va signar. L’acord per al tercer conveni afecta uns 55.000 treballadors sanitaris de Catalunya i preveu una partida de 320 milions addicionals a l’any.

You may also like

Acuerdo entre el Govern y el sindicato Infermeres de Catalunya para desconvocar la huelga

by premium.cat
un grupo de mujeres sosteniendo carteles y vistiendo camisas blancas y gafas de sol negras, de pie entre una multitud con otras mujeres, Bouchta El Hayani, imagen promocional, un cartel, unilalianismo

Un estudio de cargas de trabajo y una mesa bilateral, entre las mejoras conseguidas

El sindicato Infermeres de Catalunya y el conseller de Salut, Manel Balcells, han firmado este jueves por la tarde un acuerdo que pone fin a la huelga indefinida que mantenían desde el 12 de diciembre para reclamar mejoras organizativas y profesionales para las enfermeras. Según ha informado la agencia Europa Press, el acuerdo incluye un estudio de cargas de trabajo de las profesionales de enfermería y la creación de una mesa bilateral entre el Departament de Salut y la organización sindical que se reunirá cada dos meses.

Fuentes del sindicato han explicado que el acuerdo se ha alcanzado tras más de seis horas de reunión con el departamento, y que supone un avance en las reivindicaciones que habían planteado. Entre ellas, destacan el reconocimiento de las enfermeras como figuras válidas para ejercer como jefes de turno y de guardia, y la garantía del derecho a la desconexión digital con la implantación de un “código de desconexión digital” en 2024.

Más vehículos para la atención domiciliaria y fin de los paros indefinidos

Otro de los puntos acordados entre el sindicato y la conselleria es el de evaluar las necesidades reales de la flota de vehículos del territorio y aumentarla en función de esta valoración durante el primer semestre de 2024. De esta manera, se pretende garantizar la cartera de servicios de la atención domiciliaria en la atención primaria, que es una de las funciones esenciales de las enfermeras.

Con estas mejoras, el sindicato Infermeres de Catalunya ha decidido desconvocar la huelga indefinida que había iniciado el pasado 12 de diciembre, y que había provocado el malestar de la conselleria y de otros sindicatos con representación en la mesa sectorial. El sindicato ha afirmado que el acuerdo no es el que querían firmar, pero que es un primer paso y que desconvocan la huelga para “dar un respiro a la enfermería y a la población”.

Un espacio bilateral para el seguimiento de los acuerdos y la posibilidad de volver a la huelga

El sindicato ha señalado que el acuerdo no significa el final, y que se han acordado herramientas de trabajo y un espacio bilateral para realizar un seguimiento de los acuerdos cada dos meses. Además, ha advertido que no les “temblará el pulso” para volver a convocar una huelga si el Departament de Salut no cumple con lo pactado.

El sindicato convocó el paro en protesta por el tercer convenio del Institut Català de la Salut (ICS), pactado entre el Departament de Salut y los sindicatos Metges de Catalunya, CCOO, UGT y SATSE. CATAC, que también cuenta con dos representantes en la mesa sindical, no lo firmó. El acuerdo para el tercer convenio afecta a unos 55.000 trabajadores sanitarios de Catalunya y contempla una partida de 320 millones adicionales al año.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00