Inici » Ángel Simón, de Manresa a conseller delegat de Criteria

Ángel Simón, de Manresa a conseller delegat de Criteria

by PREMIUM.CAT
un hombre con traje sentado en una silla hablando por un teléfono celular mientras sostiene un micrófono en la mano, Carlos Berlanga, Ignacio Fernández Ríos, una foto de stock, futurismo

El president d’Agbar i vicepresident de Veolia assumeix el càrrec del hòlding de la Fundació “la Caixa”

El consell d’administració de Criteria ha acordat aquest dijous el nomenament del manresà Ángel Simón com a nou conseller delegat del grup empresarial de la Fundació “la Caixa”. Simón, que és el president executiu d’Agbar i vicepresident de Veolia, rellevarà a Marcelino Armenter, que deixarà les seves funcions el proper 31 de gener. El consell d’administració ha expressat el seu agraïment a Armenter per la seva “dedicació i feina com a primer executiu de la companyia en els darrers anys”. Simón va entrar a Agbar el 1995 i ha ocupat diversos càrrecs de responsabilitat dins de la companyia.

Isidre Fainé, renovat com a president de Criteria per a quatre anys més

En la mateixa reunió, també s’ha aprovat la renovació del també manresà Isidre Fainé com a president de Criteria per a quatre anys més. Fainé, que també és president de la Fundació “la Caixa”, accionista únic de CriteriaCaixa, ha liderat en els últims anys una etapa de “consolidació” del hòlding com a primer accionista de companyies estratègiques com Caixabank i Naturgy, i ha reordenat i diversificat la cartera d’actius, que tenen un valor brut de 26.000 milions d’euros.

La trajectòria d’Ángel Simón, de Portugal a Xile i de Suez a Veolia

Ángel Simón és el màxim responsable d’Agbar, on es va incorporar l’any 1995 com a delegat de la companyia a Portugal. Al llarg de la seva carrera, ha exercit diverses responsabilitats dins de la companyia i ha desenvolupat part de la seva trajectòria a l’estranger, com per exemple a Xile (1999) per fer-se càrrec d’Aguas Andinas, que pertany al mateix grup i una de les empreses de la gestió d’aigua més destacades de l’Amèrica Llatina. Al 2002 va assumir la direcció general d’Agbar i el 2010 va ser nomenat president executiu. També ha sigut vicepresident executiu de Suez (2013-2022) i gerent de l’AMB (1989-1995).

Marcelino Armenter, una carrera vinculada a “la Caixa” des del 1985

Marcelino Armenter, per la seva part, ha desenvolupat la seva carrera a “la Caixa” des del 1985 en diferents càrrecs i responsabilitats. Entre el març del 2013 fins al març del 2019 va ser director general de CriteriaCaixa i és membre del consell d’administració del hòlding de Caixabank des d’aquell any. També era membre de la comissió executiva des de la seva constitució al juliol del 2019.

Juan José López Burniol, vicepresident primer de Criteria

El consell d’administració també ha proposat el nomenament de Juan José López Burniol com a vicepresident primer de Criteria. Fins ara, López Burniol era vocal del consell de CriteriaCaixa i també és vicepresident de la Fundació “la Caixa”.

Renovació dels consellers i pressupost per al 2024

D’altra banda, també s’ha aprovat la proposta de renovació dels consellers José Antonio Asiáin, Marcos Contreras, Jean-Louis Chaussade, Isabel Estapé, Josep-Delfí Guardia i Francesc Homs per a quatre anys més. La nova composició quedarà definitivament aprovada un cop hi doni el vistiplau el Patronat de la Fundació “la Caixa” el pròxim 15 de febrer. D’altra banda, el pressupost per al 2024 serà de 600 milions d’euros, un 12% més que l’any passat, quan va assolir els 538 milions d’euros. En els darrers 15 anys, Criteria ha destinat 7.000 milions a iniciatives socials, científiques, educatives i culturals.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00