Inici » Reestructuració en l’àmbit educatiu: Un canvi necessari

Reestructuració en l’àmbit educatiu: Un canvi necessari

by PREMIUM.CAT
un grupo de personas sosteniendo papeles y posando para una foto junto con otras personas sosteniendo carteles y levantando las manos, Carlos Berlanga, fotografía profesional, una fotografía, escuela americana de barbizon

Una nova etapa per a l’educació catalana

Els sindicats de professors mostren reserves davant del relleu d’un alt càrrec en el Departament d’Educació. La consellera d’Educació, Anna Simó, ha anunciat avui la substitució del president del Consell Superior d’Avaluació del Sistema Educatiu de Catalunya (CSASE), Carles Vega, per Joan Cuevas Expósito, director general d’Innovació, Digitalització i Currículum, en una decisió que marca un canvi significatiu en l’organigrama educatiu.

Debat i preocupacions sindicals

El nomenament de Cuevas com a nou cap del Consell d’Avaluació, en espera de la creació de la nova Agència d’Avaluació i Prospectiva del Sistema Educatiu, ha generat inquietud entre els sindicats. Marc Martorell, portaveu de la Intersindical, expressa que la decisió suscita preocupació, considerant que Cuevas no és l’opció adequada per liderar el consell, donada la seva actual responsabilitat en la definició del currículum.

La designació de Cuevas, vinculada a crítiques per part dels sindicats, planteja preocupacions sobre un possible conflicte d’interessos, ja que haurà de definir el currículum que més tard avaluarà. Jesús Martín, de la UGT, subratlla la delicadesa de la situació i l’aposta arriscada que representa.

Demandes sindicals per un canvi real

Per als sindicats, el focus no recau únicament en la persona de Cuevas, sinó en la necessitat d’un canvi estructural substancial. Iolanda Segura, de USTEC, demana un canvi en la dinàmica del Consell, mentre Teresa Esperabé, de CCOO, reclama una transformació més profunda del sistema educatiu.

Els sindicats exigeixen un major suport als centres educatius i més recursos per als professors. També posen èmfasi en l’execució del ‘Decret d’Orientació Educativa’ com a prioritat per a Cuevas.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00