Consells per aconseguir l’ou ferrat perfecte
Creus que tens habilitats culinàries, però et resulta difícil aconseguir ous ferrats impecables? No estàs sol. Encara que sembli una recepta senzilla, preparar un ou ferrat requereix certs trucs per evitar que es cremi o s’arruïni. Per aquesta raó, hem recopilat una llista de 6 consells que us ajudaran a cuinar l’ou fregit perfecte.
Consells per cuinar el millor ou ferrat
1. Assegureu-vos que la paella estigui ben calenta abans d’afegir l’oli o la mantega. Podeu comprovar la temperatura ruixant una mica d’aigua a la paella. Si l’aigua espurneja, la paella està a punt.
2. Afegeix suficient oli o mantega per cobrir tota la base de la paella. Si no hi ha prou greix, l’ou s’enganxarà.
3. Trenca l’ou amb compte a la paella, procurant mantenir el rovell intacte si prefereixes un ou ferrat amb el rovell líquid.
4. Deixa que l’ou es cuini a l’oli calent fins que la clara estigui ferma i el rovell estigui cuit al teu gust. Si preferiu un rovell líquid, cuineu l’ou durant 2-3 minuts; si preferiu un rovell cuit, cuineu l’ou durant 4-5 minuts.
5. Fes servir una espàtula per treure l’ou de la paella amb cura. Podeu escórrer l’excés de greix sobre una tovallola de paper abans de servir l’ou ferrat.
6. Si vols donar-li un toc addicional de sabor a l’ou ferrat, afegeix herbes fresques com julivert o coriandre, o empolvora una mica de formatge ratllat abans de servir.
Explica’ns si aquests consells t’han estat útils i sorprèn els teus convidats amb l’ou ferrat perfecte.