Inici » El Centre de Tecnificació Esportiva de Vila-real torna a la vida després de tres anys de reparacions

El Centre de Tecnificació Esportiva de Vila-real torna a la vida després de tres anys de reparacions

by PREMIUM.CAT
una cancha de tenis con una cancha de tenis y una cancha de tenis cubierta por un techo que sobresale y una cancha de tenis con una cancha de tenis en el medio, Enguerrand Quarton, perspectiva profunda de 3 puntos, una representación digital, escuela del noroeste

Els clubs esportius podran fer ús del pavelló a partir del 5 de febrer

Després de tres anys de tancament per les greus deficiències en la seva construcció, el pavelló del Centre de Tecnificació Esportiva (CTE) de Vila-real ja està a punt per a acollir de nou l’activitat esportiva. El regidor d’Esports, Xus Madrigal, ha anunciat que a partir del pròxim 5 de febrer els clubs de bàsquet i futbol sala de la ciutat podran tornar a utilitzar aquest espai, una vegada finalitzades les obres de reparació de la coberta i el parquet, que han suposat una inversió de 2,3 milions d’euros per part de la Generalitat Valenciana, propietària de l’immoble.

Un projecte faraònic amb defectes constructius

El CTE va ser una obra impulsada per l’anterior govern del Partit Popular en 2011, sense comptar amb un pla de viabilitat ni un ús previst. Es tracta d’una infraestructura que va costar més de 28 milions d’euros i que va presentar greus problemes des del seu inici. A l’abril de 2021, l’Ajuntament va haver de clausurar el pavelló per les filtracions i l’enfonsament de part de la coberta, que van afectar també al parquet. El consistori va reclamar a la Generalitat que reparés els danys, i el Consell, presidit pel socialista Ximo Puig, va adjudicar uns treballs de reparació de la coberta a mitjans 2021 per valor de 1,2 milions d’euros. No obstant això, a la tardor d’eixe mateix any, les pluges van provocar un nou despreniment del sostre sobre les graderies i van agreujar els danys en la superfície de fusta del pavelló. Això va fer necessari ampliar les obres de reparació amb un altre contracte d’1,1 milions d’euros, que es van iniciar al maig de l’any passat i que s’han acabat fa uns dies.

Un espai per a l’esport i la cultura

El regidor d’Esports ha expressat el seu agraïment a la Generalitat per haver assumit el cost de les reparacions i ha lamentat les molèsties que s’han causat als clubs esportius durant aquest temps. Madrigal ha destacat que el CTE és una infraestructura que el govern municipal ha sabut donar-li una viabilitat i un contingut, gestionant-lo a través d’un conveni d’encomana de gestió i obrint-lo als clubs, als usuaris de l’SME i a altres activitats. En aquest sentit, ha recordat que el CTE també ha servit com a escenari per a grans esdeveniments culturals, com el concert d’homenatge a Tàrrega amb motiu del centenari del Villarreal CF, que es va celebrar el desembre passat i que va servir per a ‘reinaugurar’ el pavelló després de les obres.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00