Inici » Dones científiques: (In)visibles i (o)cultes

Dones científiques: (In)visibles i (o)cultes

by PREMIUM.CAT

Recuperant el llegat de les dones científiques

Tapputi Belatekallim, Wang Zhenyi, Henrietta Leavitt, Bertha Lutz o Cecilia Payne són alguns dels noms de les 24 dones que han fet avenços i descobriments al llarg de la història en les diverses branques de la ciència. Tot i això, la seva feina ha estat invisibilitzada per raó de gènere. Ara, a través de l’exposició “(In)visibles i (o)cultes” es vol recuperar el llegat d’aquestes 24 dones de diferents èpoques i continents referents del món científic.

Lluitant contra el sostre de ciment

Les dones científiques han hagut de lluitar contra un sostre de ciment, com va recordar la membre del Casal de la Dona Mercè Fernàndez. Aquesta exposició és una oportunitat per celebrar el Dia Internacional de les Dones i les Nenes en la Ciència, que se celebra cada 11 de febrer des del 2016, i per continuar lluitant contra la discriminació de gènere en aquest àmbit.

La importància de referents visibles

La presidenta de l’Ateneu Santfeliuenc, Susana Artigas, reivindica la importància de tenir referents visibles en l’àmbit científic per a les nenes. També destaca la necessitat de treballar des de l’àmbit educatiu per eliminar la bretxa salarial i promoure la igualtat de gènere.

L’efecte Matilda i la invisibilitat de les dones científiques

La doctora en Història Contemporània, Carme Sanmartí, destaca l’efecte Matilda, que fa referència a la supressió de la contribució de les dones en el desenvolupament de la investigació i l’atribució del mèrit a les figures masculines. Aquesta exposició busca passar a l’acció en l’àmbit educatiu i visibilitzar les dones científiques d’arreu del món, sense discriminació.

Detalls de l’exposició

L’exposició ‘Dones científiques: (In)visibles i (o)cultes’ està conformada per 24 panells que expliquen les històries de les dones científiques. Es podrà visitar de dilluns a divendres, de 17h a 21h, fins al 12 de març a l’Aula de Cultura de l’Ateneu Santfeliuenc. Aquesta mostra és el resultat d’una col·laboració entre el Museu de Ciències Naturals de Barcelona (MCNB), el Casal de la Dona de Sant Feliu de Llobregat i l’Ateneu Santfeliuenc, i forma part de les activitats del Dia Internacional de la Dona.

Si voleu sumar-vos a aquest projecte que promou la igualtat i el llegat de les dones científiques, podeu fer-vos socis de premium.cat a través d’aquest enllaç a partir d’una quota anual de 40 euros.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00