Inici » Benedicció solemne de l’abat Rafel Barruè al monestir de Santa Maria de Poblet

Benedicció solemne de l’abat Rafel Barruè al monestir de Santa Maria de Poblet

by PREMIUM.CAT
un home amb vestit de sacerdot en un pati amb un arc de pedra i una paret de maó, Bouchta El Hayani, art nou, retrat d'un personatge, romànic

Una celebració especial

Aquest dijous, en ocasió de la solemnitat de sant Benet, el monestir de Santa Maria de Poblet serà l’escenari de la benedicció abacial de Rafel Barruè, el nou abat d’aquesta comunitat cistercenca. L’abat general de l’Orde cistercenc, Mauro-Giuseppe Lepori, presidirà aquesta celebració, que serà retransmesa en directe pel canal religiós en línia Ànima Estel.

Una nova etapa per a l’abat

En una entrevista prèvia a la benedicció, l’abat Barruè ha expressat les seves prioritats per a aquesta nova etapa. Una de les seves grans prioritats és fomentar la vida comunitària i fraterna, i per aconseguir-ho, té la intenció de treballar en estreta col·laboració amb els monjos i promoure una major difusió de la vida monàstica. L’abat considera que molts joves desconeixen aquest estil de vida i vol oferir-los una opció i una perspectiva diferents.

El futur del monestir de Poblet

L’abat Barruè també ha compartit la seva visió sobre el futur del monestir de Poblet. Destaca que el monestir s’ha obert al públic, no només com a destinació turística, sinó també com a lloc on les persones poden experimentar la vida comunitària i participar en les celebracions religioses. L’església del monestir està oberta tot el dia i es busca que la gent pugui continuar formant part de les celebracions.

Una celebració destacada

La benedicció abacial de l’abat Barruè és un esdeveniment significatiu per al monestir de Poblet. Aquest monestir, que és considerat el més central de Catalunya, té una gran tradició i importància històrica. A més, és lloc de descans final de diversos reis. En aquesta celebració, s’espera la presència de tots els bisbes de Catalunya, així com d’abats d’altres monestirs cistercencs. També hi assistirà un gran nombre d’autoritats civils, com el president de la Generalitat i altres representants del govern.

Conclusió

La benedicció abacial de l’abat Rafel Barruè al monestir de Santa Maria de Poblet és un esdeveniment especial que marca el començament d’una nova etapa per a aquesta comunitat cistercenca. L’abat té com a prioritat fomentar la vida comunitària i promoure una major difusió de la vida monàstica. A més, el monestir de Poblet continua obrint-se al públic i buscant la participació de les persones en les seves celebracions religioses. Aquesta celebració és una oportunitat per a la comunitat cistercenca de Poblet de compartir la seva tradició i importància històrica amb el públic.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00