Inici » Com treure les escates del peix de manera eficient

Com treure les escates del peix de manera eficient

by PREMIUM.CAT
s'aixeca un peix sobre una bossa de paper sobre una taula de fusta amb la mà d'una persona, Damien Hirst, fotografia d'aliments professional, renderització en 3D, fotorealisme

Preparatius previs

Abans de començar a desescamar el peix, cal preparar adequadament l’àrea de treball. Cobreix la superfície on treballaràs amb paper periòdic o una taula de tallar gran que puguis netejar fàcilment. Si és possible, realitza aquesta tasca a la pica per contenir millor les escates. A més, assegura’t de tenir a mà una bossa d’escombraries o un recipient per rebutjar les escates immediatament.

Utilitza les eines adequades

L’eina ideal per desescamar el peix és un desescamador, que podeu trobar a botigues d’estris de cuina. No obstant això, si no en tens un, també pots fer servir el revers d’un ganivet de taula o una cullera. L’important és que l’utensili tingui una superfície que permeti raspar les escates sense fer malbé la carn del peix.

Mantingues el peix al seu lloc

Per evitar que el peix llisqui mentre el desescames, és recomanable subjectar-lo fermament. Pots fer servir un drap humit o una tovallola de paper per subjectar la cua del peix. Això et donarà un millor control i reduirà el risc que les escates s’escampin per tota la cuina.

Desescama amb moviments controlats

Comença a desescamar des de la cua cap al cap, fent moviments curts i controlats. No cal aplicar gaire força; un raspat suau i constant és suficient per aixecar les escates. Treballa en seccions petites i vés amb compte de no esquitxar. Si estàs treballant a la pica, deixa córrer un raig suau d’aigua perquè les escates caiguin directament al drenatge.

Neteja immediata

A mesura que desescames el peix, vés rebutjant les escates a la bossa d’escombraries o el recipient preparat. Això evitarà que s’acumulin i s’escampin. Un cop acabat, renta bé l’àrea de treball, la taula i l’aigüera amb aigua calenta i detergent per eliminar qualsevol residu d’escates i mantenir la higiene.

Consells addicionals

Per minimitzar encara més el desordre, pots col·locar el peix dins una bossa de plàstic gran i transparent mentre el desescames. La bossa contindrà les escates i et permetrà veure què estàs fent. Una altra opció és comprar peix ja desescamat, encara que això pot ser més costós i no sempre garanteix la frescor.

Seguint aquests passos i consells, podràs treure les escates del peix de manera eficient i sense convertir la teva cuina en un desastre. La clau és la preparació, l’ús de les eines adequades i la neteja immediata. Així, podràs gaudir del teu peix fresc sense preocupar-te pel desordre.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00