Inici » Eduard Corbí: Una escola única a Europa

Eduard Corbí: Una escola única a Europa

by PREMIUM.CAT
un home amb vestit i corbata davant d'una pintura d'un home amb vestit negre, Arthur Sarkissian, zabrocki, un retrat, precisió

Eduard Corbí i l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Alcoi

Eduard Corbí, professor i exdirector de l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Alcoi (EASD), ha volgut destacar en el 50è aniversari de l’escola el paper fonamental de tots aquells que han contribuït a convertir-la en un centre de referència a Europa.

Corbí, que va assumir la direcció de l’escola un any després de la seva fundació, és considerat una figura clau en la història de l’EASD. Durant l’acte institucional celebrat a l’IVAM CADA per commemorar aquesta efemèride, Corbí va destacar el treball de tots aquells que van fer possible aquest projecte.

Un centre en constant evolució

L’EASD ha experimentat un creixement significatiu des dels seus inicis. Amb només sis professors i 25 alumnes en els primers anys, avui en dia compta amb més de 80 professors i prop de 850 alumnes. A més, l’oferta formativa s’ha ampliat de 3 o 4 opcions a 12 especialitats diferents.

Segons Corbí, l’evolució de l’escola ha estat total i actualment és considerada una de les escoles més importants de la Unió Europea en termes de quantitat d’especialitats, qualitat i dinàmica funcional. Això ha estat possible gràcies a les aportacions i singularitat de moltes persones que han contribuït al seu desenvolupament.

Una escola diversa i singular

Corbí destaca la diversitat com un dels trets distintius de l’EASD. Tant en termes d’origen com de formació i aportacions, l’escola ha fomentat un marc de fraternitat que ha permès a tots els membres contribuir amb la seva riquesa personal. Això ha donat lloc a la formació de nombrosos professionals del disseny al llarg dels 50 anys d’història de l’escola.

El reconeixement de l’EASD com a escola de renom no seria possible sense la col·laboració de persones externes al centre. Corbí destaca la importància de figures com José Sanus, clau en la formalització administrativa de l’escola a nivell estatal, i altres persones implicades com Mestre, Antolí, Macu Penadés i Vicent Martí.

Una escola amb gran projecció

L’EASD ha sabut adaptar-se als canvis de la societat al llarg dels anys. Corbí destaca el paper dels empresaris que han col·laborat amb l’escola en el procés de democratització i potenciació de la societat. A més, l’actual directora, Diana Ortiz, i el seu equip estan treballant per potenciar cada departament de l’escola, oferint especialitats diverses i apropant els alumnes a professionals de primera línia.

Segons Corbí, l’EASD és una escola única a Europa, amb una gran varietat d’especialitats i una dinàmica que la converteix en un referent en el món del disseny. Amb la seva experiència i la presència de professionals destacats, l’escola prepara els alumnes per a una carrera d’èxit en aquest àmbit en constant evolució.

Un agraïment a tots els implicats

Corbí conclou el seu discurs recordant que ell mateix és fruit de l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Alcoi. L’escola ha tingut un impacte significatiu en la seva vida i ha estat gràcies a la diversitat de persones que l’han enriquit.

En resum, l’EASD és una escola amb una trajectòria destacada i un paper fonamental en el món del disseny. Amb el seu compromís amb la diversitat, la qualitat de l’ensenyament i la col·laboració amb professionals destacats, l’escola continua sent un referent a Europa.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00