Inici » El Servei Municipal d’Ocupació de Girona millorarà l’atenció als demandants de feina

El Servei Municipal d’Ocupació de Girona millorarà l’atenció als demandants de feina

by PREMIUM.CAT

Augment de l’atenció als demandants de feina

El Servei Municipal d’Ocupació (SMO) de l’Ajuntament de Girona millorarà l’atenció als demandants de feina amb una disponibilitat més alta. Segons s’explica en un comunicat, tant el Punt d’Informació com el Punt de Feina es veuran impulsats, augmentant els dies d’atenció i ampliant l’horari per tal de facilitar la recerca de feina.

Aquest canvi arribarà al mes de juliol, oferint atenció de dilluns a dijous, de 9 a 13 h, comparat amb la disponibilitat limitada actual.

Augment del nombre de persones ateses

El nombre de persones ateses durant el 2023 ha crescut significativament respecte a anys anteriors. El Punt d’Informació va atendre gairebé el doble de persones que el 2022, i el Punt de Feina va assistir a quatre vegades més persones que l’any anterior.

Impuls a l’economia local

Raquel Robert Rubio, regidora de Treball de l’Ajuntament de Girona, i Eva Fortià Rius, directora del Servei Municipal d’Ocupació (SMO), han destacat el paper fonamental del SMO en l’impuls i la modernització de l’economia de Girona. Destaquen que la ciutat ofereix moltes oportunitats econòmiques i que és crucial que aquestes arribin al màxim nombre de residents.

Durant el 2023, s’han gestionat aproximadament 1.150 llocs de treball, 50 més que l’any anterior. També s’ha registrat un augment del 26% en el nombre d’insercions laborals, així com un suport destacat a la creació de noves empreses.

Diversificació de l’oferta laboral

Destacar que les activitats econòmiques amb més ofertes de treball inclouen el sector de l’hostaleria, el comerç, les activitats sanitàries i de serveis socials, les activitats administratives i de serveis auxiliars, així com les indústries manufactureres. Aquesta diversitat reflecteix la demanda variada de perfils laborals, abastint des de personal de comerç i restauració fins a professionals de la indústria.

Suport a l’autoocupació i la creació d’empreses

Es remarca el suport significatiu a la creació d’empreses, amb un assessorament destacat i un nombre en augment de noves iniciatives empresarials.

Aquestes accions han tingut un impacte directe en la reducció de l’atur a la ciutat, amb una disminució del 6,41% respecte a l’any 2019.

Foment de la formació i qualificació professional

Durant el 2023, el SMO ha potenciat la formació a través de programes com SMObilitza’t, oferint un ventall de càpsules formatives que han atrafegit un nombre considerable de participants. A més, s’ha posat un èmfasi especial en la qualificació professional dels demandants de feina per assegurar una adaptació òptima al mercat laboral.

A més, es destaquen els esforços per proporcionar oportunitats educatives a joves que han finalitzat l’ensenyament obligatori sense obtenir el títol, com es reflecteix en l’èxit del Pla de Transició al Treball (PTT).

Promoció de l’alfabetització digital

Un altre objectiu clau del SMO és fomentar l’alfabetització digital, una tasca en la qual ha aconseguit resultats positius. L’interès i la participació en els cursos d’alfabetització digital han experimentat un increment notable, amb un nombre més elevat de persones formades i certificades.

Suport a la contractació de perfils desfavorits

El SMO també ha promogut activament la contractació de perfils desfavorits al mercat laboral, oferint oportunitats a aquelles persones amb més dificultats per trobar feina. Aquestes accions han contribuït significativament a la integració d’aquests col·lectius a l’àmbit laboral.

Per dur a terme totes aquestes accions, el SMO ha rebut diverses subvencions que han permès reforçar les seves activitats i augmentar la seva capacitat d’atenció.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00