Inici » Els radars ‘invisibles’: una nova estratègia per augmentar la seguretat viària

Els radars ‘invisibles’: una nova estratègia per augmentar la seguretat viària

by PREMIUM.CAT
un senyal de parada vermell assegut al costat d'una carretera al costat d'un vessant boscós ple d'arbres i un senyal de trànsit, Avgust Černigoj, furaffinity, a stock photo, les automatistes

La nova estratègia de la DGT

La Direcció General de Trànsit (DGT) ha posat en marxa una innovadora iniciativa per millorar la seguretat viària: la instal·lació de radars ‘invisibles’. Aquests nous dispositius formen part d’un esforç continu per evitar que els conductors infringeixin els límits de velocitat i posin en perill la seguretat de tots.

Els radars com a eina de seguretat

Els radars sempre han estat una eina clau per a la DGT. Aquests dispositius monitoritzen constantment les carreteres, mesuren la velocitat dels vehicles i capturen imatges dels infractors. Gràcies a ells, s’han identificat i sancionat moltes persones que posen en risc la seguretat viària.

No obstant això, els conductors sovint coneixen la ubicació dels radars fixos i intenten evitar-los. Això pot conduir a una reducció de la velocitat només en aquests punts específics, mentre que després es torna a superar el límit permès.

Els radars ‘invisibles’ com a solució

Per abordar aquest comportament, la DGT ha implementat una nova tàctica: els radars mòbils ‘invisibles’. A diferència dels radars fixos, aquests dispositius es transporten en vehicles camuflats i no tenen cap distintiu visible que els identifiqui com a radars.

Els radars mòbils poden ser col·locats en qualsevol lloc i en qualsevol moment, cosa que fa impossible als conductors saber on es troben. Es mouen regularment a diferents punts de les rutes, tant en carreteres com en autopistes i autovies, i romanen en cada ubicació només durant unes hores abans de canviar de lloc.

Aquests radars mòbils estan equipats amb tecnologia avançada que emet un senyal que es reflecteix en els vehicles que passen per la seva àrea d’influència. Aquest senyal permet calcular la velocitat de cada vehicle i, si es supera el límit permès, el radar captura instantàniament una imatge del vehicle infractor.

La imatge capturada inclou la matrícula del vehicle i es complementa amb informació rellevant com la velocitat mesurada, la data, l’hora i la ubicació exacta de la infracció. Tota aquesta informació s’envia al centre de processament de la DGT, on es verifica la infracció i, si és el cas, s’emet una multa al propietari del vehicle.

L’impacte dels radars ‘invisibles’

La introducció d’aquests radars mòbils ‘invisibles’ ha tingut un impacte significatiu en els conductors. Ja no és possible predir la ubicació dels radars, el que obliga els conductors a respectar els límits de velocitat en tot moment i no només en punts coneguts. Aquesta nova estratègia ha estat implementada amb èxit i s’han instal·lat 88 nous radars aquest any, que s’afegeixen als més de 2.000 ja en funcionament.

El futur dels radars ‘invisibles’

La DGT té previst continuar expandint aquesta xarxa de radars ‘invisibles’ durant els pròxims dos anys. L’objectiu és clar: reduir els accidents i augmentar la seguretat a les carreteres espanyoles. Per als conductors, això significa que el compliment constant dels límits de velocitat és més important que mai.

Amb aquests radars ‘invisibles’ en funcionament, qualsevol intent d’evadir les normes de velocitat pot resultar en una sanció immediata i efectiva.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00