Inici » Explorant Malamort: Una Obra Teatral a la Sala Beckett

Explorant Malamort: Una Obra Teatral a la Sala Beckett

by PREMIUM.CAT
una dona de peu en un bosc amb arbres al fons i una pista en primer pla amb una pista en primer pla, Carol Bove, imatge promocional, un retrat de personatges, land art

Una Immersió al Món de Malamort

La Sala Beckett ha apostat per incloure al Festival Grrec l’obra Malamort, escrita per Daniela Feixas, la qual estarà en cartell fins al 28 de juliol. En una entrevista promocional, l’autora revela que l’escriptura de l’obra va estar influenciada per un duel personal i la va portar a explorar el tema de la pèrdua. Tot i això, la manera com aborda aquest tema és indirecta i misteriosa, ambientada en un bosc. Aquesta no és la primera vegada que Feixas recorre a aquest escenari, ja que una de les seves obres anteriors, titulada El bosque (2011), també es desenvolupa en un entorn similar. A més, La dolça Sally (2008), una altra peça de l’autora, presenta elements suggestius relacionats amb nenes, dones i licàntrops en un bosc.

L’Escenografia i l’ambientació

L’acció de Malamort té lloc en un poble d’alta muntanya envoltat de boscos, habitat per personatges que atribueixen les pulsions i les fosques a aquest efecte foehn o la humitat. Per recrear aquest entorn, l’escenògrafa Anna Tantull ha portat un tros de bosc a la sala de la Beckett, amb esbarzers, pinassa i terra, creant una atmosfera immersiva. La il·luminació a càrrec de Sylvia Kuchinow i el disseny sonor de Judit Farrés contribueixen significativament a aquesta ambientació.

El Misteri i la Intriga de Malamort

Daniela Feixas juga amb la desorientació del públic, pertorbant-lo amb un misteri subtilment poetitzat, advertiments ominosos i pressentiments inquietants. La trama, composta per divuit escenes que alternen entre el passat i el present, planteja incògnites sobre els personatges i les seves accions, generant una atmosfera de suspens.

Els Personatges i els seus Conflictes

Els personatges de Malamort, com la nova guarda forestal Marta Marco, l’excaçador inquietant interpretat per Josep Julien, i l’adolescent Abril Julien, viuen en un entorn aïllat, enfrontant conflictes personals i pors profundes. La interacció entre ells revela tensions i misteris que mantenen el públic en suspens.

La Dualitat i la Incertesa

L’obra presenta una dualitat entre la realitat i allò sobrenatural, generant incertesa a l’espectador. Els elements simbòlics, com els gats que es personifiquen i les referències a la mort, contribueixen a aquesta atmosfera enigmàtica, desafiant el públic a interpretar el significat darrere de cada escena.

L’Experiència Teatral de Malamort

Malamort és una obra teatral meticulosament construïda, dirigida per la pròpia autora i protagonitzada per quatre excel·lents actors. A través de diàlegs interactius i referències culturals, l’obra aconsegueix mantenir un equilibri entre l’humor, el suspens i la reflexió, i ofereix al públic una experiència teatral única i inoblidable.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00