Inici » La 4a Setmana Gaudí: una oportunitat per conèixer Antoni Gaudí des de diferents vessants

La 4a Setmana Gaudí: una oportunitat per conèixer Antoni Gaudí des de diferents vessants

by PREMIUM.CAT
un pati amb arcs i plantes en ell i un terra i parets de pedra amb arcs i plantes sobre ells, Enguerrand Quarton, mapatge de to, una foto de tilt shift, romànic

El Centre d’Estudis Avançats Antoni Gaudí i els seus col·laboradors

El Centre d’Estudis Avançats Antoni Gaudí i els seus col·laboradors (CAGIC) organitza del 25 al 28 de juny la 4a Setmana Gaudí, que té com a objectiu apropar la figura d’Antoni Gaudí des de diferents vessants: personal, arquitectònica i artística.

La temàtica d’aquesta edició

L’edició d’enguany se centra en la temàtica A l’entorn de Gaudí: mecenes, pensadors i poetes. Durant les sessions, que tindran lloc a la Facultat Antoni Gaudí a Barcelona, s’aprofundirà en aquelles persones que van encarregar obres a Gaudí, en els intel·lectuals amb qui es va relacionar i que van influir en el seu pensament, i també s’estudiarà el context històric i cultural que va inspirar les seves obres més emblemàtiques.

Durada i reconeixement

Aquest curs té una durada de 15 hores i està reconegut com una activitat de Formació Permanent del Professorat.

Programa de la 4a Setmana Gaudí

El programa de la 4a Setmana Gaudí inclou les següents activitats:

Dimarts 25

A les 18.30, La projecció Güell en l’obra de Gaudí, a càrrec d’Enric Puig, doctor en Lingüística.

Dimecres 26

A les 18.30, Antoni Gaudí, poesia i profecia, per Jaume Aymar, doctor en Història de l’Art.

Dijous 27

A les 18.30, Gaudí, Maragall i Pijoan, a càrrec d’Anna M. Blasco, doctora en Filosofia i Lletres.

Divendres 28

A les 18.00, visita al Palau Güell.

Col·laboradors i deixebles de Gaudí

Antoni Gaudí va col·laborar amb molts dels seus deixebles i ajudants, com ara Francesc Berenguer, Josep Maria Jujol, Josep Francesc Ràfols, Cèsar Martinell o Joan Bergós. A més, va comptar amb l’amistat de tres bisbes que van ser clau en la seva trajectòria: Joan Baptista Grau, Pere Joan Campins i Josep Torras i Bages. També va mantenir relacions amb altres persones com Ignasi Casanovas i Joan Maragall.

La Dra. Rosa Ribas, directora del CAGIC, afirma que aquesta Setmana Gaudí ofereix una oportunitat d’acostar-se a la figura d’Antoni Gaudí des de la perspectiva del seu temps, per adonar-se que, més enllà de la pròpia genialitat, era un home que reflectia el que extreia del món que l’envoltava, sovint aspectes poc analitzats o entesos de manera aïllada, i tot això de la mà d’investigadors i experts consolidats.

Les edicions anteriors de la Setmana Gaudí s’han centrat principalment en l’obra arquitectònica, especialment en la Sagrada Família. Gràcies a la participació d’especialistes en arquitectura, història i arxius, s’ha aconseguit un coneixement més complet de la persona i de l’obra de Gaudí.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00