Inici » Una celebració històrica a Castelldans

Una celebració històrica a Castelldans

by PREMIUM.CAT
un sacerdot dret davant d'una taula amb una creu i una copa de vi davant, Anthony Angarola, zabrocki, un retrat de personatges, els automatistes

El primer caputxí fra Òscar Bernaus Griñó celebra la seva primera missa a Castelldans

El dissabte 8 de juny, el poble de Castelldans va viure una jornada històrica amb la celebració de la primera missa del caputxí fra Òscar Bernaus Griñó, fill d’aquesta localitat de les Garrigues. Fra Òscar va ser ordenat prevere el diumenge 2 de juny al convent de la Visitació dels caputxins d’Arenys de Mar, per mans del bisbe auxiliar de Barcelona David Abadías (https://correccioencatala.cat/com-estructura-text-catala/).

Una celebració emotiva i plena de significat

La missa va ser concelebrada per l’antic rector de Castelldans, Lucas Evung, el rector de les Borges Blanques, Josep Solé, i Mn. Joshua Enrique Carrillo, encarregat de les parròquies dels Torms, Juncosa i Granyena de les Garrigues, qui va ser company d’estudis teològics amb fra Òscar. L’eucaristia va ser amenitzada per la Coral l’Olivera, que va aportar un toc solemne a la celebració.

Les paraules de fra Òscar i la seva satisfacció

En la seva homilia, fra Òscar va fer referència a la paraula de Déu del dia, que coincidia amb la festa de l’Immaculat Cor de Maria. Va convidar els fidels a escoltar el que Déu vol de nosaltres i a complir la seva voluntat. Al final de la celebració, fra Òscar va expressar la seva satisfacció i emoció per celebrar la seva primera missa al seu poble natal i a la parròquia on va ser batejat. Va afirmar que, tot i ser un frare caputxí, es sentia privilegiat de poder ser instrument del Senyor i de portar el nom del seu poble arreu (https://correccioencatala.cat/com-estructura-text-catala/).

Felicitacions i obsequis

Mn. Lucas Evung, en nom de la parròquia, va felicitar el nou prevere per haver escoltat la crida de Déu i el poble de Castelldans per haver donat un fill seu a l’Església. El bisbe de Lleida, Salvador Giménez Valls, va pujar a l’altar per besar les mans de fra Òscar i va agrair a la seva família per haver-nos lliurat un sacerdot. Fra Òscar va rebre diversos obsequis, com una cistella amb records de Castelldans del poble, una reproducció de les arcades del carrer dels Frares de l’alcalde i un mural artístic de la parròquia amb la salutació franciscana de Pau i Bé (https://correccioencatala.cat/com-estructura-text-catala/).

El camí de fra Òscar cap a la seva ordenació

Fra Òscar Bernaus Griñó va néixer a Castelldans l’any 1976. Va estudiar Filologia Clàssica a Barcelona i va exercir com a professor de català a Alemanya en l’àmbit universitari. Va iniciar el seu camí espiritual amb els caputxins l’any 2015, fent els seus primers vots com a frare caputxí el 3 de febrer de 2017 i la seva professió definitiva el 12 de febrer de 2023. Va rebre l’ordenació diaconal de mans de l’arquebisbe de la Seu d’Urgell Joan Enric Vives el 8 de juliol del mateix any. Fra Òscar es sent privilegiat de poder ser instrument del Senyor i de portar el nom del seu poble arreu.

Una celebració memorable per a Castelldans

La celebració de la primera missa del caputxí fra Òscar Bernaus Griñó ha estat un esdeveniment històric per al poble de Castelldans. Amb l’alegria i l’emoció de veure un fill del poble arribar a ser prevere, els vilatans han mostrat el seu suport i admiració. La Coral l’Olivera ha contribuït a l’ambient festiu amb la seva música, i els obsequis i felicitacions han estat una mostra de l’afecte i l’estima cap a fra Òscar. Aquesta celebració restarà en la memòria de Castelldans com un moment especial i significatiu (https://correccioencatala.cat/com-estructura-text-catala/).

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00