Inici » Piraguada reivindicativa al riu Ebre

Piraguada reivindicativa al riu Ebre

by PREMIUM.CAT
un grup de persones muntant a la part posterior d'un vaixell groc en un riu al costat d'una costa plena de bosc, Alén Diviš, riu, una foto d'estoc, escola de Heidelberg

Centenar de piragüistes reclamen la baixada de sediments

Un centenar de piragüistes han navegat pel riu Ebre en la 23a piraguada de la Plataforma en Defensa de l’Ebre (PDE) per reivindicar la necessitat de baixar els sediments. Aquesta jornada reivindicativa ha coincidit amb les eleccions europees, un fet que l’organització considera significatiu. Segons Matilde Font, portaveu de la PDE, hi ha preocupació pel futur del Pacte Verd Europeu en els propers cinc anys. Els participants no han tingut incidents amb la llera del riu a causa de les pluges recents que han beneficiat l’Ebre. La piraguada ha finalitzat a Tortosa amb una pancarta que demana un ‘riu viu’.

Piraguada per la supervivència del delta i l’ecosistema fluvial

La 23a Piraguada en defensa de l’Ebre ha recorregut els vint quilòmetres entre Xerta i Tortosa pel riu. L’objectiu d’aquesta iniciativa és donar a conèixer l’estat del riu i reclamar la baixada de sediments per garantir la supervivència del delta i de l’ecosistema fluvial. Aquesta edició ha coincidit amb les eleccions europees, un fet que ha estat considerat significatiu per l’organització. Matilde Font, portaveu de la PDE, ha destacat la importància de mantenir la ciutadania mobilitzada per defensar els entorns naturals.

Augment del cabal del riu no soluciona els problemes

A diferència de l’any passat, els piragüistes no s’han embarrancat al llarg del recorregut a causa de l’augment del cabal del riu Ebre provocat per les pluges. No obstant això, des de la plataforma insisteixen que l’increment de cabal no soluciona les problemàtiques relacionades amb la falta de solatge. Tot i que hi ha més aigua, els sediments continuen retenint-se als pantans.

La reivindicació i l’alegria es combinen en la piraguada

La piraguada ha estat una jornada reivindicativa i lúdica al mateix temps. Un centenar de persones, entre membres de la PDE i nous participants, han pres part en aquesta acció. Marc Reyes, veí de Riba-roja d’Ebre, ha destacat els canvis que ha observat al riu al llarg dels anys i ha expressat la importància de la defensa de l’Ebre. Pepita Boix, una participant assídua de les piragüades de la PDE, ha subratllat la importància de l’esforç col·lectiu per aconseguir els objectius.

Conclusió a Tortosa amb una pancarta per un ‘riu viu’

Després d’una parada a Aldover per fer proclames en favor de la baixada de sediments i en contra de la connexió de xarxes, els participants han arribat a Tortosa acompanyats d’una brisa suau. Com és habitual, han estat rebuts amb alegria i han desplegat una pancarta amb el lema ‘Volem els rius vius’.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00