Inici » Rehabilitació de vitralls i terrats de la catedral de Barcelona

Rehabilitació de vitralls i terrats de la catedral de Barcelona

by PREMIUM.CAT
un grup de persones assegudes a les taules d'una gran sala amb un sacerdot dret al davant de la sala, David Chipperfield, fotografia guardonada, una foto, neoisme

Un patrimoni artístic per a la ciutadania

La rehabilitació dels vitralls i terrats de la catedral de Barcelona, així com la presentació del nou arxiu digital, són fruit de la col·laboració entre diverses institucions per tal de posar en valor aquest rellevant patrimoni artístic i oferir-lo a la ciutadania. Així ho ha afirmat el cardenal Joan Josep Omella, arquebisbe de Barcelona, durant una roda de premsa celebrada al claustre de la catedral barcelonina.

Suport financer per a les intervencions

Les intervencions realitzades han estat possibles gràcies al finançament proporcionat pel Govern espanyol, la Generalitat de Catalunya i el Fons Europeu de Desenvolupament Regional. Aquest suport ha estat fonamental per dur a terme les tasques de rehabilitació dels vitralls i terrats de la catedral.

Restauració dels vitralls

Un total de dotze vitralls del deambulatori, la majoria dels quals daten del segle XIV i alguns del segle XIX, han estat desmuntats, reparats, refets i reforçats per tal de recuperar la seva esplendor original. Aquests treballs de restauració van començar abans de l’arribada de la pandèmia de la Covid-19 i han estat realitzats per un equip multidisciplinari que ha treballat intensament per netejar, reparar i reforçar els vitralls, assegurant-ne la seva conservació.

Millora dels terrats

Els terrats de la catedral de Barcelona s’han convertit en un nou mirador de la ciutat, oferint una vista panoràmica de 360 graus des del cor del Barri Gòtic. Les obres de millora han afectat una superfície de 2.002 metres quadrats de rajola i han inclòs la impermeabilització i sanejament per evitar danys al sostre del claustre i de l’església. A més, s’ha restaurat el paviment original i s’han millorat els accessos amb noves escales i baranes, així com s’ha modernitzat l’ascensor.

Accés lliure a l’arxiu digital

El nou arxiu digital de la catedral permetrà l’accés lliure als documents més antics de l’Arxiu Capitular, que s’anirà ampliant progressivament. En aquest moment, ja es poden consultar 933 documents amb un total de 179.791 pàgines. Aquesta iniciativa facilitarà les recerques històriques de tot tipus i disciplina, posant la documentació de l’Arxiu Capitular a disposició de tothom.

Continuïtat de les obres de restauració

Actualment, ja s’estan duent a terme noves obres de restauració a la catedral de Barcelona per garantir la seva conservació per a les futures generacions.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00