Inici » Sílvia Pérez Cruz triomfa als Premis Nacionals de la Música

Sílvia Pérez Cruz triomfa als Premis Nacionals de la Música

by PREMIUM.CAT
una dona amb un vestit verd sostenint un micròfon davant d'un suport de micròfon amb un fons morat i una paret porpra i taronja, Elina Karimova, cara rodona, foto, premsa privada

La cantautora Sílvia Pérez Cruz guanya tres guardons

La cantautora Sílvia Pérez Cruz ha aconseguit tres guardons a la primera edició dels Premis Nacionals de la Música, organitzats per l’Acadèmia de la Música d’Espanya. En concret, ha guanyat el premi al millor àlbum de Cantautor per Toda la vida, un día; el premi a millor disseny d’àlbum pel mateix treball, i el premi a millor cançó en català, valencià o aranès pel tema Ell no vol que el món s’acabi, tot i que Pérez Cruz estava nominada en sis categories.

La cantant Aitana, que optava a cinc distincions, n’ha obtingut finalment dues: el premi a millor cançó urbana per Miamor —ex aequo amb Columbia, de Quevedo— i el premi a millor cançó de música electrònica per Los Angeles. El premi a millor enginyeria de gravació per àlbum o cançó ha estat per a Alizzz.

Altres guardons destacats

Entre els representants catalans als guardons també apareixen el premi a millor àlbum de pop tradicional que s’ha endut Desbarajuste Piramidal, d’El Último de la Fila, i el premi a millor àlbum BSO, Sèries o Publicitat, que ha recaigut en La Mesías, de Raul Refree. El grup murcià de rock Arde Bogotá s’ha erigit en la formació més premiada de la nit amb sis estatuetes de les nou a les quals optava.

L’Acadèmia de la Música d’Espanya, presidida per Luis Cobos, havia seleccionat 200 finalistes entre les més de 2.600 candidatures presentades, i els 800 membres de la institució van votar des del 25 de març al 15 de abril els premiats. Els guardons tenen un total de 48 categories, 43 de les quals s’escullen per votació i cinc a proposta dels òrgans del govern de l’Acadèmia.

Sílvia Pérez Cruz inaugurarà el Festival Grec

Enguany, Sílvia Pérez Cruz serà l’encarregada d’inaugurar el Festival Grec 2024 amb tres nits de música, el 26, 27 i 28 de juny. Per l’espai del Teatre Grec passaran altres representants de l’escena barcelonina i catalana, fortament lligats als festivals dels darrers anys com La Veronal, La Brutal, Dagoll Dagom o Baró d’Evel, que tindran enguany l’exclusivitat de l’espai més emblemàtic de tot el certamen. El festival donarà corda a una extensa programació estival formada per una vuitantena d’espectacles i més de cinquanta activitats, i se celebrarà del 26 de juny al 4 d’agost, plantejat com una celebració del talent local, així com un homenatge a mestres mundials de les arts escèniques. Pel que fa als noms internacionals, destaquen Angélica Liddell, Lola Arias, Christiane Jatahy, Nat Randall o Anna Brackon, en una edició amb un clar accent femení. De fet, en un 53% dels espectacles hi ha presència de dones amb rol d’autoria o direcció. Com és habitual, el festival es desplegarà per tota la ciutat gràcies a les coproduccions amb diferents sales. Tirant lo Blanc dirigit per Joan Arqué; Tots ocells, de Wadji Mouawad, dirigida per Oriol Broggi; o textos d’autoria catalana com Malamort, de Daniela Feixas; o Les Mans, de Llàtzer García, són algunes de les propostes.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00