Inici » Un viatge a través de la història del pastís de formatge

Un viatge a través de la història del pastís de formatge

by PREMIUM.CAT
un pastís de formatge amb una rodanxa tallada i maduixes al costat del pastís i una forquilla, Dom Qwek, fotografia de menjar, un pastís, rococó

Les Arrels Antigues de les Postres Preferit

En esmentar el pastís de formatge, és probable que la ment viatgi cap a la famosa versió novaiorquesa o el delicat pastís japonès. No obstant això, aquestes postres tenen una història rica i diversa que es remunta a l’antiguitat.

Primeres Manifestacions: Plakous de l’Antiga Grècia

El concepte del pastís de formatge s’origina a l’Antiga Grècia, on els pastissos de formatge es preparaven fa més de 4.000 anys. Un exemple notable és el plakous, un pastís que combinava formatge, mel i farina de blat. Aquest menjar es considerava ideal per proporcionar energia, i s’oferia als atletes durant els primers Jocs Olímpics.

Unes Postres Energètiques per als Atletes

El plakous, amb la barreja de formatges frescos i mel, creava una textura densa i un perfil de sabor agredolç. Tot i que no s’assembla als pastissos de formatge moderns, el seu llegat és innegable.

L’Evolució a l’Edat Mitjana: Sambocade

Avançant en el temps, trobem la sambocade, una creació anglesa de l’època medieval que es pot considerar un precursor directe del pastís de formatge actual. Registrada a ‘The Forme of Cury’, aquest pastís s’elaborava amb mató, crema i flors de saüc, aportant un toc floral al seu sabor.

Una Delícia Floral de la Cuina Medieval

La sambocade comptava amb una base de massa i es cuinava fins a assolir una textura ferma. Encara que el sabor del saüc pot ser poc familiar avui dia, aquestes postres eren molt valorades en el seu temps i la seva combinació dingredients estableix un vincle amb els pastissos de formatge modernes.

La Refinada Ricotta Tarta d’Itàlia

Durant el Renaixement italià, va sorgir el pastís di ricotta, que es considera el més semblant a les versions contemporànies del pastís de formatge. Fet amb ricotta, sucre, ou, i sovint adornat amb llimona i fruites confitades, aquest pastís oferia una textura més lleugera i un sabor més sofisticat.

Tradició Napolitana i la seva Influència Duradora

Particularment a Nàpols, el pastís di ricotta segueix sent unes postres populars en celebracions. El seu impacte en l’evolució del pastís de formatge és innegable, ja que va asseure les bases per a moltes receptes que es gaudeixen a tot el món.

Llegat dels pastissos de formatge a través dels segles

Els tres pastissos històrics —plakous, sambocade i pastís di ricotta— són avantpassats significatius del pastís de formatge que coneixem avui. La seva evolució al llarg dels segles ha enriquit la rebosteria, adaptant-se i transformant-se en les diverses versions que assaborim actualment.

Explorar aquestes antigues receptes no és només un delit culinari, sinó també un viatge a través del temps, on cada mossega explica la història d’una tradició que ha perdurat i evolucionat al llarg de la història.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00