Inici » Una nova solució per al punt verd de Sóller

Una nova solució per al punt verd de Sóller

by PREMIUM.CAT
una fila de papereres asseguts al costat d'un mur de pedra en una vorera amb arbres al fons i un mur de pedra darrere d'ells, Andries Stock, furaffinity, una foto d'estoc, art ambiental

El canvi de ubicació del punt verd

Des de l’any 2019, la legislació obliga a tots els municipis a tenir un punt verd on els ciutadans puguin dipositar els seus residus. Actualment, aquest punt es troba a les instal·lacions de Sóller Recicla, però el contracte amb l’empresa finalitzarà el pròxim mes de setembre. Per aquest motiu, l’Ajuntament ha hagut de buscar alternatives i sembla que ha trobat una solució. Aquesta setmana s’ha confirmat que es signarà un conveni amb EMAYA, l’empresa pública municipal de l’Ajuntament de Palma, perquè el punt verd de Sóller estigui ubicat en el seu solar.

No obstant això, els habitants de Sóller no hauran de desplaçar-se fins a Palma per dipositar els seus residus. Segons el regidor de Contractació, Carlos Darder, hi haurà sempre un camió de l’empresa EMAYA a Sóller amb caixes especials on els usuaris, amb l’ajuda d’un operari, podran dipositar els seus residus diàriament. Això permetrà als residents tenir dues opcions per dipositar els seus residus.

Opció 1: Desplaçament directe a Palma

Aquells que disposin d’un petit camió o furgoneta podran dur directament els seus residus al punt verd ubicat a Palma, que estarà dedicat exclusivament als habitants de Sóller.

Opció 2: Camió d’EMAYA a Sóller

Per evitar el desplaçament, hi haurà un camió d’EMAYA de grans dimensions a Sóller durant l’horari laboral. Aquest camió permetrà als habitants dipositar els seus residus a Sóller i després els traslladarà directament al punt verd ubicat a Palma. La ubicació exacta d’aquest camió encara no està definida, però es preveu que es mogui entre diferents zones de Sóller.

Decisió sobre la gestió de la recollida de residus

El regidor Carlos Darder ha confirmat que en les pròximes setmanes es decidirà si la recollida de residus es municipalitza o es contracta a una empresa externa. Aquesta decisió s’ha pres després de trobar una ubicació per al punt verd, ja que la llei obliga a tenir-lo. L’Ajuntament de Sóller ha complert amb aquesta obligació i ara es centrarà en decidir el futur de la gestió de la recollida de residus.

Recentment, el batle i el regidor Carlos Darder es van reunir amb EMAYA per perfilar el conveni que signaran.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00