Inici » Com reconèixer el peix fresc: 5 pistes que has de saber

Com reconèixer el peix fresc: 5 pistes que has de saber

by PREMIUM.CAT
se cocinan dos pescados en una sartén con limones y las manos de una persona sostienen el pescado, Carpoforo Tencalla, fotografía gastronómica profesional, una fotografía de archivo, hiperrealismo

El peix, un aliment bàsic per a la nutrició

El peix és un dels aliments més recomanats per a una dieta equilibrada i saludable. L’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) aconsella consumir-lo almenys tres cops per setmana, ja que aporta proteïnes de qualitat, àcids grassos omega-3, vitamines i minerals. Però no tot val: cal triar bé el peix que comprem, i assegurar-nos que està fresc i en bones condicions.

Com saber si el peix està fresc: 5 detalls que no pots ignorar

Per gaudir del sabor i els beneficis del peix, és fonamental que estigui fresc. Però com podem saber-ho? Segons Gastrolab España, hi ha alguns senyals que ens poden orientar a l’hora de comprar peix o marisc. Aquests són els cinc detalls que has de tenir en compte:

La pell

La pell del peix fresc ha de tenir un color brillant i irisat, sense cap taca o pèrdua de pigmentació. Si veus un peix amb la pell opaca i sense lluentor, millor descarta’l. La pell és com el primer indicador de la frescor del peix.

Els ulls

Els ulls del peix fresc han de ser nets, lluminosos i amb una pupil·la negra. Si trobes ulls enfonsats, grisos o lletosos, és un signe clar que el peix ha perdut la seva frescor i no està en el seu millor moment. Els ulls són com el mirall de l’ànima del peix.

La carn

La carn del peix fresc és ferma, translúcida, elàstica i té una superfície llisa. No s’hauria de veure flàccida, opaca o rugosa. Toca-ho una mica i confia en el teu instint, si se sent com si estigués a punt d’enfonsar-se, és millor buscar una altra opció. La carn és com el testimoni de la qualitat del peix.

L’olor

L’olor del peix fresc ha de ser suau i agradable, transportant-te mentalment a les ones del mar. Si l’olor és massa forta o desagradable, és probable que el peix estigui en descomposició. L’olor és com el perfum del peix.

Les escates

Les escates han de cobrir completament la carn del peix. Si observes àrees sense escates, podria ser una indicació que no és tan fresc com hauria de ser. Les escates són com la protecció del peix.

Consells per conservar el peix fresc

Un cop hem triat el peix fresc, hem de tenir cura de la seva conservació. Les autoritats sanitàries recomanen no mantenir el peix fresc a la nevera per més de dos dies, i en dies calorosos, el millor és gaudir-ne el mateix dia de la compra. Si el teu peix o marisc ha passat més de 48 hores fora de la nevera, millor pensa-ho dues vegades abans de preparar-lo. També pots congelar el peix fresc si no el vas a consumir aviat, però tingues en compte que pot perdre part del seu sabor i textura.

Aquests detalls no només et garantiran una experiència culinària més saborosa, sinó que també t’ajudaran a mantenir una dieta saludable. Bona pesca!

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00