Inici » Com serà el clima a Catalunya al febrer? ¿Tornaran les baixes temperatures, les precipitacions i les nevades?

Com serà el clima a Catalunya al febrer? ¿Tornaran les baixes temperatures, les precipitacions i les nevades?

by PREMIUM.CAT
una calle nevada bordeada de árboles y edificios al fondo con algo de nieve en el suelo y algunos autos estacionados al costado de la carretera, Andor Basch, invierno, una pintura mate, fotografía artística

Si et preguntes com serà el clima a Catalunya el febrer del 2024, t’interessa saber que les tendències apunten a un possible canvi dràstic que ens podria afectar de ple. ¿Tornaran les baixes temperatures, les precipitacions i les nevades o seguirà el domini de l’anticicló amb temperatures de plena primavera? En aquest article us ho comptem amb l’ajuda d’Alfred Rodríguez Picó i Xavi Freixes, que us ho expliquen en aquest vídeo on podreu veure imatges espectaculars i la previsió del clima per a aquest cap de setmana:

Sol, boires i rècords de calor

Aquest divendres tindrem sol a gairebé tot Catalunya, encara que una mica més tènue perquè s’incrementaran els núvols alts. Les boires continuaran sent les grans protagonistes de la pel·lícula meteorològica a l’interior, especialment al Pla de Lleida, on l’ambient es conservarà fred i humit durant les 24 hores del dia. El contrast entre el fred que persisteix a les comarques de Ponent i les elevadíssimes temperatures que tenim a la majoria de comarques és notable, amb màximes que, en alguns casos, han arribat als 27,2ºC a Mieres (La Garrotxa), com si estiguéssim al maig o juny. El cap de setmana també tindrem sol amb núvols de poca rellevància i les boires continuaran sent copioses a l’interior del país, on haurem d’anar molt abrigats durant tot el dia. A la resta, encara que les temperatures baixaran una mica, mantindrem un ambient primaveral. Diumenge a la tarda es podria ennuvolar el cel a la Costa Brava.

Algunes imatges del clima d’aquests dies

https://www.example.com/imatge1.jpghttps://www.example.com/imatge2.jpghttps://www.example.com/imatge3.jpg

Canvi radical de clima a la vista

La setmana que ve també estarà marcada per l’anticicló amb sol i boires. L’única novetat és que tindrem més núvols a la costa que podrien cobrir els cels i, ocasionalment, no descartem que caiguin quatre gotes mal comptades. No farà tanta calor com aquests dies, però les temperatures continuaran sent superiors a les habituals per a l’època de l’any. Els dies amb cels ennuvolats a la costa, les màximes seran clarament més baixes a primera línia de mar, on, a més, aquests dies tenim algunes boires marítimes. La monotonia meteorològica es podria perllongar durant bona part de la primera quinzena del mes de febrer. Atenció, però, a un possible canvi radical de clima que podria afectar Catalunya entre el 15 i el 21 de febrer. Si voleu conèixer més detalls del que podria passar, no us perdeu el vídeo que trobareu a l’inici d’aquesta informació, amb l’explicació d’Alfred Rodríguez Picó i Xavi Freixes.

Més imatges del clima d’aquests dies

https://www.example.com/imatge4.jpghttps://www.example.com/imatge5.jpghttps://www.example.com/imatge6.jpg

🌳 Estàs compromès amb la sostenibilitat del nostre planeta? Nosaltres també. Per això us convidem a la nostra comunitat GreeN, on podreu calcular la vostra empremta de carboni i reduir-la plantant arbres.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00