Inici » El Consell Comarcal del Berguedà exposa el seu Pla de Mandat 2023-2027

El Consell Comarcal del Berguedà exposa el seu Pla de Mandat 2023-2027

by PREMIUM.CAT
un gran edificio con una torre y un reloj en su costado en un campo verde con montañas al fondo, Alesso Baldovinetti, vista aérea, una pintura mate detallada, románico

El govern comarcal del Berguedà ha presentat una primera versió del seu Pla de Mandat 2023-2027, que estableix els principals eixos estratègics per al període actual. El document té com a objectiu impulsar el creixement socioeconòmic del Berguedà, defensar els drets col·lectius de la comarca i fomentar la implicació ciutadana en les decisions públiques.

Un treball conjunt i participatiu

Aquesta proposta s’ha donat a conèixer en el marc del primer Consell d’Alcaldies del 2024, que s’ha celebrat aquest dimecres a La Sala de Puig-reig. Es tracta d’un document obert, que es completarà amb les contribucions que es recullin dels diferents actors socials de la comarca. El president del Consell Comarcal, Ramon Caballé, ha destacat que el Pla de Mandat és el fruit d’un treball col·laboratiu i acordat entre els partits que formen el govern, els quals comparteixen una diagnosi sobre la realitat actual i els desafiaments de futur del Berguedà.

“Aquest és un moment polític excepcional i hem de saber aprofitar-lo per fer les transformacions profundes que la comarca requereix”, ha dit Caballé, afegint que “l’equip de govern comarcal està integrat per una àmplia coalició de forces polítiques que ho fan possible”.

Els objectius estratègics del Pla de Mandat

Entre els objectius estratègics que es fixen en el Pla de Mandat, el president n’ha ressaltat alguns: Millorar la gestió de residus i convertir el Berguedà en un referent en l’economia circular i la sostenibilitat ambiental; Potenciar el teixit productiu i empresarial de la comarca, estimulant la innovació i la competitivitat; i Reforçar els serveis socials i sanitaris, assegurant l’atenció de qualitat i de proximitat a les persones.

Des del govern comarcal també esmenten l’impuls de la cultura, el turisme i el patrimoni com a vectors de dinamització i cohesió social; la promoció de l’educació, la formació i l’ocupació, especialment entre els joves i les dones, com a elements clau per a la inclusió i la igualtat d’oportunitats; i la reivindicació dels recursos i les inversions necessàries per al desenvolupament del Berguedà, especialment en matèria d’infraestructures i mobilitat.

Un compromís amb la transparència i la participació

Finalment, el govern comarcal ha reiterat el seu compromís de treballar amb serietat, rigor, honestedat i transparència, així com de comptar amb la ciutadania i els diferents agents socials del Berguedà per a la posada en marxa del Pla de Mandat. “Volem que la població sigui partícip dels grans objectius del mandat, que sàpiga on som, a on volem arribar i com ho farem”, ha expressat el president. A partir d’ara, l’executiu seguirà treballant per tal d’elaborar un document definitiu amb totes les aportacions. Quan es disposi, se’n farà una presentació pública.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00