Inici » Meritxell Budó: «Independenment del lloc d’origen, no hem de permetre que un ofensor multireincident sigui lliure»

Meritxell Budó: «Independenment del lloc d’origen, no hem de permetre que un ofensor multireincident sigui lliure»

by premium.cat
una mujer con chaqueta negra y camisa blanca sentada frente a una pared con un cuadro, Ayshia Taşkın, imagen promocional, retrato de un personaje, arte informal

Meritxell Budó, Líder de l’Associació Catalana de Municipis (ACM)

Després d’una recent entrevista, Meritxell Budó (Barcelona, 1969) mostra interès pels canvis impulsats pel president Pere Aragonès al Govern.

El seu aterratge al capdavant de l’Associació Catalana de Municipis (ACM), on ha arribat després de tornar a l’alcaldia de La Garriga, no ha fet disminuir l’interès per la política nacional, on va participar com a consellera de la Presidència, portaveu del Govern i també alt càrrec al Departament de Salut.

Una Líder Compromesa amb el Futur del Municipalisme Català

En una entrevista exclusiva, Budó repassa els reptes immediats de l’ACM, parla sense embuts de com afrontar la problemàtica de la multireincidència, i recomana a Junts que qualsevol debat intern es faci de portes endins.

Al setembre va accedir a la presidència de l’ACM i destaca la importància de l’entitat en l’àmbit local, afirmant que les altres administracions han de veure els municipis com a aliats per construir un futur millor.

Els Objectius de l’ACM

Budó comparteix que l’ACM s’enfoca en quatre eixos: municipalisme, transició ecològica, equitat social i territorial, i internacionalització, tot apostant per una visió conjunta de futur.

En aquest sentit, ressalta la importància de formar tècnics i electes locals, així com la necessitat d’una transició ecològica acompanyada per garantir l’equitat social i territorial.

La Posició d’ACM respecte Temes Crucials

Budó comparteix la seva opinió sobre diferents temes, incloent la sequera, el despoblament i la immigració, destacant la necessitat de cogovernança i una visió integral en la presa de decisions.

La Problemàtica de la Multireincidència

Amb contundència, Budó critica la problemàtica de la multireincidència, subratllant la importància de la justícia enfront d’aquesta qüestió: «Sigui d’on sigui, no hem de permetre que un ofensor multireincident estigui lliure en els nostres municipis».

Aquesta és una de les preocupacions importants que Budó destaca en la seva tasca, subratllant la necessitat d’abordar aquesta qüestió de manera justa i decisiva.

La Sequera i la Gestió de Recursos

Budó també es mostra crítica respecte a l’aproximació inicial del Govern a la qüestió de la sequera, destacant la necessitat d’abordar-la de manera més efectiva i integral per garantir un futur sostenible.

En aquest sentit, subratlla la importància de les decisions polítiques en relació a aquesta problemàtica, cridant a una actuació més decidida i col·lectiva.

La Importància de la Cogovernança

Budó destaca la importància de la cogovernança en la presa de decisions polítiques, subratllant que aquesta és una clau fonamental en la gestió dels recursos i les polítiques del país.

En aquest sentit, ressalta la necessitat de veure els municipis com a aliats en la construcció d’un futur millor, apel·lant a una visió col·lectiva i integral en la presa de decisions.

El Futur de Catalunya

Budó comparteix la seva visió sobre el futur de Catalunya i la importància de la cooperació entre els diferents actors polítics, apel·lant a la mobilització local i la reconstrucció de l’esperit independentista.

El Paper dels Partits en la Construcció del Futur

Budó fa autocrítica respecte a la necessitat de construir ponts entre els partits independentistes, apel·lant a una cooperació conjunta per avançar cap a un futur millor per a Catalunya.

En aquest sentit, destaca la importància de la cooperació entre els diferents partits en la presa de decisions crucials per al país.

El Futur Polític de Carles Puigdemont

Budó expressa el seu suport a la restauració dels drets polítics de Carles Puigdemont i la seva llibertat de moviment, apel·lant a la voluntat de Puigdemont per decidir el seu futur polític.

La Unitat en la Governació

Budó apunta la importància de la unitat independentista en la presa de decisions polítiques, apel·lant a la cooperació conjunta entre els diferents actors polítics per avançar cap a un futur millor per a Catalunya.

El Compromís de Junts en la Governabilitat

Budó celebra la implicació de Junts en la governabilitat de l’Estat, destacant la importància de la presa de decisions a favor de Catalunya des de l’arena política.

Col·laboració amb el PSOE i altres Temes Prioritaris

Budó apunta a la importància de la collaboració amb altres partits per avançar en temes prioritaris com el finançament i altres qüestions rellevants per al futur de Catalunya.

En aquest sentit, subratlla la importància de buscar el benefici comú per a Catalunya a través de la col·laboració interpartidista.

El Futur Polític de Carles Puigdemont

Budó expressa el seu suport a la restauració dels drets polítics de Carles Puigdemont i la seva llibertat de moviment, apel·lant a la voluntat de Puigdemont per decidir el seu futur polític.

Futur de Junts i la Necessitat de Cohesió

Budó fa una crida a la cohesió i la cooperació interna dins de Junts, apel·lant a la importància de la col·laboració interna per a un avanç eficaç en la presa de decisions polítiques.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00