Inici » Els camins naturals de Jaén i Albacete, una aposta turística a Fitur

Els camins naturals de Jaén i Albacete, una aposta turística a Fitur

by PREMIUM.CAT
un camino de tierra con árboles y un muro de piedra a cada lado y un muro de piedra al otro lado, Apeles, renderizado en un motor irreal, una foto de cambio de inclinación, plein air

La Diputació de Jaén ha presentat a la primera jornada de la Fira Internacional de Turisme (Fitur) el nou fulletó sobre el Camí Natural Via Verda de ferrocarril Baeza-Utiel. Amb aquest material, es difonen conjuntament els camins naturals que recorren les províncies de Jaén i Albacete, que formen part d’aquest antic traçat ferroviari.

La presentació s’ha realitzat a l’estand dedicat als camins naturals d’Espanya, amb l’assistència de la directora general de Desenvolupament Rural, Innovació i Formació Agroalimentària del Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació, Isabel Bombal, així com dels dos presidents de les institucions provincials implicades, Paco Reyes per Jaén, i Santiago Cabañero per Albacete.

Un treball conjunt per dinamitzar els camins naturals

Amb l’edició d’aquest fulletó, “les diputacions de Jaén i d’Albacete avancem en el treball de dinamització dels camins naturals de les nostres províncies respectives que estem duent a terme de forma conjunta”, ha destacat el president de la Diputació de Jaén, recordant que aquest treball respon al compromís adquirit fa un any entre les dues administracions provincials per impulsar accions que contribuïssin a donar a conèixer els atractius turístics d’aquests camins naturals i promocionar-los com a destinació turística, conscients del seu gran potencial, ja que són elements generadors d’ocupació i de riquesa dels municipis pels quals passen”.

Províncies unides pel turisme interior

Durant la seva intervenció, Reyes ha ressaltat que “parlem de dues províncies germanes, dos territoris dʻinterior que són espais dʻoportunitats, per gaudir, viure i posar en marxa projectes personals”.

En la mateixa línia, el seu homòleg a la Diputació d’Albacete ha afirmat que “parlem d’un camí democratitzat, que transcorre a l’Espanya de les oportunitats, la nostra Espanya rural, i que et permet transitar i gaudir dels bells paratges jiennencs i marmessors” .

Per part seva, la directora general de Desenvolupament Rural, Innovació i Formació Agroalimentària del Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació ha assenyalat que “aquest Camí Natural forma part de la Xarxa de Camins Naturals d’Espanya, que ja tenen més de 10.800 quilòmetres des de la seva posada en marxa el 1993, i en què el Ministeri d’Agricultura ha invertit més de 280 milions d’euros per tal de recolzar el turisme sostenible, l’oci, l’acerb cultural i afavorir el desenvolupament rural”.

Un itinerari en tres trams

En total, els camins naturals i les vies verdes que connecten les províncies d’Albacete i Jaén sumen més de 146 quilòmetres de recorregut lliure de vehicles motoritzats per a vianants i ciclistes. D’aquests, 48,3 discorren per la província de Jaén.

Aquestes rutes travessen 21 termes municipals d’ambdues províncies en conjunt, dels quals 11 se situen al territori de Jaén. Amb l’objectiu de facilitar el recorregut per aquests itineraris, el nou fulletó promocional divideix la visita en tres trams. El primer, de més de 77,4 quilòmetres, uneix Albacete capital amb el Santuari de les Corts, passant per sis municipis manxecs (Albacete, La Herrera, Balazote, Cases de Llàtzer, Robledo i Alcaraz).

La segona ruta –de 46,8 quilòmetres– parteix de Salobre, a Albacete, i arriba fins a la localitat de Jaén de Rierol de l’Ojanco, un recorregut que passa per una desena de termes municipals (Salobre, Vianos, Villapalacios, Benservida, Villarrodrigo, Génave , La Porta de Segura, Segura de la Serra, Pont de Génave i Rierol de l’Ojanco).

Finalment, el tercer itinerari que proposa aquest nou fulletó es desenvolupa pel Camí Natural Via Verda del Guadalimar i per la Via Verda de Linares, amb un total de 22 quilòmetres de via per les localitats de Linares, Ibros, Lupión, Torreblascopedro i Begíjar .

Altres camins naturals i vies verdes a Jaén

A més dels camins naturals i vies verdes jiennenques que es recullen en aquest fullet, la província de Jaén compta també amb el Camí Natural de la Via Verda de l’Oli i que properament se sumarà a aquests el tram del Camí Natural Via Verda del Segura que actualment està adequant el Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació entre Rierol de l’Ojanco i Villanueva de l’Arquebisbe, amb una inversió de 4,6 milions d’euros.

Sobre aquest bloc

Aquest contingut està realitzat per o per a un anunciant i no interfereix en la informació d’eldiario.es/andalucia

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00