Inici » Orriols, un barri que cerca la seguretat i l’habitatge social amb l’ajut de càmeres

Orriols, un barri que cerca la seguretat i l’habitatge social amb l’ajut de càmeres

by PREMIUM.CAT
una ciudad con muchos edificios marrones y árboles en primer plano y un cielo azul con nubes, Alberto Burri, vista panorámica, una pintura mate, hurufiyya

Els veïns es reuneixen amb l?alcaldessa i els regidors per exigir solucions

“Han mostrat interès i esperem que es tradueixi en resultats”. Així es va expressar aquest dijous Mari Carmen Tarín, la portaveu de la plataforma veïnal Orriols a Lluita, després de la reunió que va tenir amb l’alcaldessa de València, María José Catalá, i amb diversos regidors de l’equip de govern municipal. Amb ells, va recórrer els punts conflictius del barri i va dir que “per fi han admès que la taula interregidories que es va crear en el passat mandat és l’instrument adequat per coordinar les diferents accions de millora, cosa que és un pas important per seguir treballant ”.

Quatre càmeres per dissuadir i controlar els incidents

Catalá va ressaltar que l’Ajuntament, en dues setmanes, ha instal·lat quatre càmeres en punts crítics del barri amb objectiu dissuasori i de control d’incidents. Estan situades a les cruïlles del carrer del Pare Viñas amb Santiago Rusiñol, a Duc de Mandas, Sant Joan de la Penya i Agustín Lara. Sobre això, Tarín va comentar que es tracta de càmeres de trànsit, però que en un moment donat davant de qualsevol incident es poden revisar per part de les forces de seguretat.

Més vigilància i presència policial als carrers

A més, l’alcaldessa va explicar que els últims mesos s’ha intensificat la vigilància i la presència policial als carrers i que, des del novembre, s’han dut a terme 1.500 actuacions policials. Sobre aquest punt, la representant veïnal va sol·licitar presència de Policia de Barrio que faci serveis a peu, per facilitar el contacte directe amb el veïnat, ja que fins ara les patrulles solen anar a bord de diferents vehicles.

Orriols, una prioridad para el Ayuntamiento

Catalá va afirmar que Orriols segueix sent una prioritat i que l’Ajuntament, des del mes de setembre, està executant i programant inversions per valor de 2,5 milions d’euros per millorar la seguretat, l’entorn i la convivència al barri.

Millora de la seguretat, l’entorn i l’enllumenat

Segons l’alcaldessa, “la millora de la seguretat, la reurbanització de l’entorn i la millora de l’enllumenat són tres actuacions que, juntament amb la presència policial més intensa, contribuiran a millorar la vida a Orriols” i va afegir: “A més, a novembre adquirim el compromís que el Centre Social Salvador Allende serà d´atenció exclusiva per als veïns del barri i avui anunciem que aquest any serà una realitat”.

Lluita contra l’ocupació il·legal

Pel que fa a l’ocupació il·legal, va afirmar que “s’han intensificat les actuacions i des del setembre del 2023 s’ha actuat a més de 60 edificis, procedint al tall de subministrament elèctric de 68 connexions fraudulentes i 71 enganxalls” i que s’ha instat a la Sareb que iniciï els tràmits per desallotjar un edifici ocupat de la seva propietat ubicat a l’avinguda de la Constitució.

Petició d’habitatge social

En aquest sentit, la dirigent veïnal va demanar als responsables municipals que comprin l’edifici a la Sareb per donar els habitatges en règim de lloguer social i que facin el mateix amb els nombrosos habitatges buits que hi ha al barri: “S’han compromès a estudiar-lo , l’arribada de famílies i gent jove al barri ajudaria a revitalitzar-lo”, va assegurar Tarín.

Obras de reurbanización del núcleo tradicional Orriols

L’alcaldessa va destacar també que s’estan accelerant les obres de reurbanització de l’entorn del nucli tradicional Orriols, delimitat pels carrers de Pare Viñas, Duc de Mandes, Sant Vicent de Paul i Reig Genovés, amb una inversió de 2 milions d’euros, que estaran a punt al juny.

Més peatonalització, espais verds i qualitat urbana

L’objectiu d’aquestes obres és augmentar la zona de vianants, la creació d’espais públics verds i de qualitat, solucionar desnivells i barreres arquitectòniques i redistribuir les zones d’arbrat. A l’enllumenat s’invertiran més 550.000 euros en la renovació i millora en els propers anys. Es licitaran dos projectes de renovació i millora de l’enllumenat a Orriols. Igualment, ha recordat que l’Ajuntament ha posat en marxa un operatiu reforçat de neteja amb un increment del 30% de l’escombrada manual i de la freqüència de baldeig, i amb un augment del 88% dels contenidors.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00