Inici » Ángel Simón, el manresà que liderarà Criteria com a nou conseller delegat

Ángel Simón, el manresà que liderarà Criteria com a nou conseller delegat

by premium.cat
dos hombres sentados en sillas conversando frente a un microfono y un cartel que dice icba, carlos berlanga, ignacio fernandez rios, una foto, les nabis

El manresà Ángel Simón, president executiu d’Agbar i vicepresident de Veolia, ha estat escollit aquest dijous com a nou conseller delegat de Criteria, el hòlding empresarial de la Fundació “la Caixa”. Simón reemplaçarà a Marcelino Armenter, que es retirarà el proper 31 de gener després de liderar la companyia durant els últims anys. El consell d’administració de Criteria ha reconegut la seva “feina i compromís” com a primer executiu.

Simón, una trajectòria vinculada a Agbar i Suez

Simón va entrar a formar part d’Agbar l’any 1995, quan va assumir la delegació de la companyia a Portugal. Des de llavors, ha ocupat diversos càrrecs i responsabilitats dins del grup, tant a Espanya com a l’estranger. El 1999, va marxar a Xile per dirigir Aguas Andinas, una de les empreses de gestió d’aigua més importants d’Amèrica Llatina, que pertany al mateix grup. El 2002, va tornar a Espanya com a director general d’Agbar i el 2010, va ser nomenat president executiu. A més, des del 2013 fins al 2022, va ser vicepresident executiu de Suez, el gegant francès de l’aigua i els residus. Abans d’entrar a Agbar, Simón va ser gerent de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) entre el 1989 i el 1995.

Fainé, renovat com a president de Criteria per a quatre anys més

En la mateixa reunió, el consell d’administració de Criteria també ha aprovat la renovació del també manresà Isidre Fainé com a president de Criteria per a quatre anys més. Fainé, que també és president de la Fundació “la Caixa”, accionista únic de CriteriaCaixa, ha encapçalat en els últims anys una fase de “consolidació” del hòlding com a primer accionista de companyies estratègiques com Caixabank i Naturgy, i ha reorganitzat i diversificat la cartera d’actius, que tenen un valor brut de 26.000 milions d’euros.

Altres canvis en el consell d’administració i el pressupost per al 2024

El consell d’administració també ha proposat el nomenament de Juan José López Burniol com a vicepresident primer de Criteria. Fins ara, López Burniol era vocal del consell de CriteriaCaixa i també és vicepresident de la Fundació “la Caixa”. A més, s’ha aprovat la proposta de renovació dels consellers José Antonio Asiáin, Marcos Contreras, Jean-Louis Chaussade, Isabel Estapé, Josep-Delfí Guardia i Francesc Homs per a quatre anys més. La nova composició quedarà definitivament aprovada un cop hi doni el vistiplau el Patronat de la Fundació “la Caixa” el proper 15 de febrer.

D’altra banda, el pressupost per al 2024 serà de 600 milions d’euros, un 12% més que l’any passat, quan va assolir els 538 milions d’euros. En els darrers 15 anys, Criteria ha destinat 7.000 milions a iniciatives socials, científiques, educatives i culturals.

Bon dia Manresa NEWSLETTER DIÀRIA Les principals notícies de Manresa, el Bages i el Moianès recollides en un correu

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00